Igår var jag med i Musikguiden i P3 tillsammans med Ametist Azordegan, vi snackade om lite aktuella grejer i det som i Musikguiden-sammanhang kallas för Popologen. Lyssna här!

Lyssna: "Som ett tufft Rednex med den superutstuderade dräng-looken"
Först pratade vi om Mumford & Sons. Jag har en teori om varför de är så framgångsrika som de är just nu. Pessimism och nostalgi går hand i hand.

Lyssna: "Han fick inte komma upp på scen igen för hans bror tryckte ner hans face"
Sedan pratade vi om att Mike Love kickat Brian Wilson från Beach Boys. Vi snackade om andra taskiga saker som bandmedlemmar gör mot varandra. Jag fick med en del, men hann tyvärr inte nämna att Laurence i Felt skrev låten "Ballad of the band" om hur mycket han hatade sin gitarrist (som spelade på låten och inte fattade någonting av texten, men lämnade bandet efter att den givits ut) och norska black metal-bandet Mayhem där en av medlemmarna gick så långt att han mördade en annan (han åkte i fängelse inte bara för detta utan även för att ha bränt ner tre kyrkor).

Lyssna: "Någonstans i världen är det så att nördar rules the world"
Avslutningsvis pratade vi om att producenten Shellback fått pris, och om vilken status producenter och låtskrivare har idag. Fett att de har fått hög status, tycker jag.
#1 - - D:

Kommer det inga fler podcasts?

Svar: Jodå!
Nicholas Ringskog Ferrada-Noli