Idag fyller knugen 60 bast. Who cares? Jävligt många, inklusive alla tidningar och tv-program. Sjukt.

Jag vet att det finns viktigare politiska frågor - som att motverka diskrimineringen av kvinnor och invandrare, och att styra upp fler jobb - men avskaffandet av monarkin är ändå jävligt viktigt. Ärligt, jag tycker det är PINSAMT att vi har ett kungahus. Det här är år 2006. 250 år efter upplysningen, 200 år efter industrialismen, 150 år (?) efter Marx, 100 år efter Freud, typ 50 år efter Gandhi... och vi har fortfarande vår jävla kung och med sitt ärvda ämbete. Är det acceptabelt i ett modernt samhälle?

Det finns en calypsolåt som heter "I was there (at the coronation)" som handlar om en västindisk invandrare i England som är med och tittar på när drottning Elizabeth blir krönt. Han är en i publiken, står och är glad att han kan se spektaklet, tittar storögt på de kungliga och de fina, känner avståndet till folk av hans egen sort. Ordet demokrati finns inte i hans huvud, tanken om att människor kan vara jämställda existerar inte. Om någon hade sagt till honom att alla människor har samma förutsättningar att lyckas i livet och att han själv skulle kunna bli den person som styr England hade han skrattat. Det är en så sorlig låt. Man darrar när man hör den.

Jag tänker inte säga ett ord om Hänt i veckan och skvallerkulturen, om prinsessorna som "är i feståldern", om att folk vill ha en symbol för Sverige, om turismens beroende av traditioner, eller om huruvida det är gulligt eller ej att kungen super till ibland ("han är bara en vanlig kille"). Nej, jag skiter i det. Det är så ointressant att det inte förtjänar en sekund av mig. Lite mer intressant är kanske att Silvia inte vet skillnaden mellan feminism och feminitet och att kungen inte vet skillnaden mellan demokrati och Burundi. Men det enda som är riktigt intressant är detta: VI BORDE AVSKAFFA DENNA OMODERNA INSTITUTION NU. Ingen diskussion, inga om och men, ingenting. Just do it. Man skäms fan över att vara svensk.
Kommentera 2
Annika, Annika, Annika. Hur kunde du vara så naiv? Trodde du verkligen att du hade en chans? Du sökte till musiklinjen på en folkhögskola, du gick upp klockan sex i morse för att kunna ta dig till stället som låg in the middle of nowhere, du var där och träffade folk som var WAY beyond your league, du fick spela upp precis som dem, och du misslyckades kapitalt. Men vad hade du väntat dig?

Jag vet inte. Jag gillar jazz, och jag gillar att spela piano. Det är allt. Jag vill inte bli nån Robert Wells, och inte nån Yo-Yo Ma heller för den delen. Who gives a fuck, jag vill bara spela lite piano och bli lite bättre, träffa lite folk som gillar jazz. Kanske starta en hobbygrupp som Woody Allen. Men fan vad naivt, jag kom dit och blev KROSSAD.

Jag var rätt malplacé där, bland alla kids som var fem år yngre än jag och som gått på musikgymnasium eller bara var jävligt begåvade. Jag har aldrig känt mig så indie i hela mitt liv som när jag satt där och fumlade med pianotangenterna. Vad fan vet jag om modala skalor och motivisk improvisation? Jag hade bara en idé och att jag skulle gå på folkhögskola och bara gå in för musik ett tag. Göra något annorlunda ett tag. Det verkade så trevligt. Men it ain't gonna happen.

Jag vet inte varför jag så gärna vill gå på folkhögskola. Eller jag vet, det är panik inför att bli vuxen, att bli klar med sin utbildning, att bege sig in i den riktiga världen. Vuxenvärlden omfamnar mig lugnt men jag vrider mig ur den obeställda kramen. Fuck you, jag vägrar! Andres Lokko skrev att Radio Dept var ljudet av att hänga kvar, att inte vilja ta det sista steget in i vuxenlivet. Men då hade han inte hört ljudet av Annika Flynner som slickar igen kuvertet med sin ansökan till folkhögskolan. Äkta naivitet, äkta desperation, äkta idiot.
Kommentera 5
Topp 5 låtar som är gittiga att höra just när man fått reda på att man fått ett jobb:
1. The Concretes "Chosen one"
2. McFadden & Whitehead "Ain't no stopping us now"
3. Ultra High Frequency "We're on the right track"
4. Foxxy Brown "J-O-B"
5. Beatnuts & Fatman Scoop "Let's git doe"
Kommentera 6
Visa fler inlägg