Hiphop
Mykki Blanco
”Mykki”
(Dogfood/Studio !K7)
Betyg: 4

Att vara gay har aldrig varit någonting som Mykki Blanco försökt dölja, han och hans omgivning har vetat det sedan han var barn. Men att vara hivpositiv var en hemlighet som plågade rapparen i flera år innan han förra sommaren kom ut. Gensvaret blev enormt, han fick stöd från alla möjliga håll. Mykki, med bakgrund i den punkiga konstvärlden, hade precis tänkt ge upp sin musikkarriär – nu fick han plötsligt kontrakt med ett riktigt skivbolag och övertalades av franske producenten Woodkid att resa till Paris för att spela in låtar som utmanade honom både musikaliskt och textmässigt. Detta debutalbum är starkare, mognare och mer fokuserat verk än någonting Mykki Blanco tidigare släppt. Svängiga beats, busig humor, poppiga melodier, naken kärlekslängtan och ett fantastiskt rapflow. En triumf.

Bästa spår: ”Highschool never ends”

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli

(Dagens Nyheter 2016-09-24)
Kommentera 0


Jag och Kassandra Smith har en ny podd om musik som vi gör för Below Beneath. Första avsnittet släpptes idag! Den ska komma ut varannan vecka har vi tänkt. Lyssna gärna :)
Kommentera 0


Soul
Inc. No World
(No World/Border)
Betyg: 2

Bröderna Andrew och Daniel Aged kallade sig först för Teen Inc., sedan bytte de namn till bara Inc. och släppte det strålande debutalbumet ”No world” 2013, och nu har de bytt namn ännu en gång, förvirrande nog till Inc. No World, samt har startat en egen skivetikett vid namn No World. Debutalbumet skilde sig från all samtida indie-RnB genom att ha ett slickt sound på ett oironiskt/ohippt och Sade-doftande sätt – det var bara minimalistisk modern soul som lät genuint sexig, med en perfekt balans mellan jazziga slingor, snärtiga beats och smekande sång. På denna uppföljare testar de dock ett helt annat sound: organiskt, avslappnat och gärna så akustiskt som möjligt. Det gör låtarna mer nakna, och mer platta, vilket tyvärr gäller även för Andrew Ageds sång. Trevlig pop men utan udd och hetta.

Bästa spår: ”The wheel”

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli

(Dagens Nyheter 2016-09-17)
Kommentera 0
Visa fler inlägg