mikrostöldkåt

Publicerat i: Allmänt

Okej, detta sorteras under avd. för narcissism:

I dagens DN recenserar Fredrik Strage Beyonces nya skiva (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=853378). Han tar upp alter ego-trenden inom R&B som jag skrev om på DN På Stan-bloggen förra veckan...
Hmm...
och han tar upp att "Ave Maria" är en pinsam variant på Schuberts 200 år gamla lied, som jag också skrev om förra veckan...
Hmm...

What can I say? Gött att vara föremål för stöldbegär! Love u Anakin.


PS jag kan ju ha fel. F. Strage kanske lyssnar jättemycket på wienklassicism när han inte har fullt upp med metal och goth-indie. Vad är grejen med att endorsa metal förresten? Det känns så postironiskt. Jag kommer att tänka på ett par stereotyper från wiggerkapitlet i Strages bok "Mikrofonkåt" - den postironiska wiggern (som använt gangsta-slang skämtsamt så länge attt han till slut gör det naturligt och menar det) och Hootie & The Blowfish-negern (som är svart men älskar vit tråkig rock). En fusion av dessa två typer är Metallica-wiggern: en vit hipster som älskar svarta så mycket att han gör det som vanliga vita hipsters egentligen inte får göra, nämligen endorsa skittråkig o-svart rock. För att gilla feta distade gitarrer och headbanging och komma undan med det måste man vara svart - eller en vit Metallica-wigger. Man kanske även kan kalla dessa för post-wiggers (eftersom den musik och subkultur som hyllas inte har någonting med afroamerikansk populärkultur att göra, ytligt sett). Vad var det nu för typ av musik som Stragis recenserar nuförtiden?

Hmm...

#1 - - Birdseed:

Som jag fattat det är Strage hårdrocksrecencent från början, och hade mest frilansat i den funktionen på DN innan Mikrofonkåt. Han verkar också genuint förtjust i genren, så det är väl inget fel med det.

#2 - - Henrik:

Men asså, den där jävla dualitetsgrejen slås det ju på stora trumman för i all marknadsföring, så du kan väl inte ta äran av att uppfunnit att snacka om det.

#3 - - Eva:

hmmmm....

#4 - - Nicholas (whoops narkissos):

Haha, nej det är klart att det inte är något scoop i sig att Beyonce kör en dualitetsgrej på sitt nya album. Men just det där att det skulle vara en allmän trend inom R&B just nu...

#5 - - Caroline:

hur ser du på det här som jurist?

#6 - - Petra:

"en allmän trend inom R&B just nu..." - The emancipation of Mimi är ju rågammal! Nellys Sweat och Suit! Tyrese! Kom in i matchen!

#7 - - Nicholas:

Sweat och Suit var väl knappast alter egon? Men ok, Mimi är kanske inte råfärsk.

#8 - - logik:

Med tanke på att Strage läser dig så noga och så uppenbart tar efter dig är det väl säkert du som fått honom att lyssna på metal, eller?

#9 - - Anonym:

ok, ego girl.

#10 - - Nicholas:

Faktum är att jag kontrollerar samtliga rockjournalister i hela landet via telepati och voodoo. Det finns ingenting som tycks eller skrivs utan att jag har planterat tanken i deras oskyldiga små hjärnor. Ha! Ha! Ha!