Om berget inte kommer till Muhammed får Muhammed komma till DN På Stan. Jag skrev en liten grej om Beyoncés nya skiva som hamnade på pastans blogg tillsammans med en massa andra människors åsikter: http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/999

Snart kommer min Amadou & Mariam-intervju och min dödskyss till Timbuktu på Nöjesguidens hemsida (http://www.nojesgudien.se/) också. Stay tuned, alla länkälskare.

UPDATE: här är Timbuktu-recensionen http://nojesguiden.se/skivrecension/timbuktu-en-high-5-1-falafel

P.S. Det enda jag gjort de senaste dygnen är att tänka på ackord. Inte ens ackordföljder, utan bara ackord.  Normalt. Jag har alltså läst om ackord och skrivit ambitösa listor på olika ackordkonstruktioner. Frimärkssamlargenen är som allergi, ibland bara blommar det ut. En goding just nu är i alla fall C7 #9 b13, och Cm7 9 är inte så dum den heller. Inget för Miriam Makeba (skoja!).
#1 - - M Makeba:

Bra (som vanligt) analys av Béyonces siamesiska prestation. "Och hennes pappa är fortfarande hennes manager." Freud kunde inte gjort det bättre.



Varför blir lycka, kärlek, harmoni alltid så tråkig och platt när de ska beskrivas? GÅR de inte att beskriva?

#2 - - D.D.:

Vad är dealen med den här nya globala r&b-bloggen? Och varför blev inte jag tillfrågad? Jag hade givetvis tackat nej eftersom jag inte avnjuter r&b på det viset, och ibland tycker att allt som inte är från Texas är skräp, men ändå, en subliminal kränkning. Ändå.



I morgon ringer jag och bokar en bögdejt med Wackolas eftersom jag råkade dissa den där inflyttningsfesten i Högdalen. Vi ska ha jockstraps.

#3 - - Wackolas (jockin' all over the world):

Trodde du hatade all R&B som var poppig och dansant? Har svårt att se dig sitta hemma och digga "Booty music" med pojkbandet som tidigare hette Deep Side.

#4 - - HonkyDory:

Har du som NG-skribent några tankar kring den nya chefredaktörens vision om vilken sorts tidning NG ska vara? Måste säga att jag tycker att NG hela tiden rör sig längre bort från det jag en gång uppskattade med tidningen. Visst finns där en del duktiga skribenter fortfarande men det blir mindre och mindre musikbevakning och ibland känns det som att vissa skribenter för någon form av krig mot sina läsare. Denna diskussion i kommentarena är till exempel bland det skummaste jag läst: http://nojesguiden.se/tv-recension/generation-kill#comments

#5 - - matti akberg:

Snälla, kan du inte rita hur C7 #9 b13 ser ut på gitarr. Snälla.

#6 - - Nicholas:

Kära Matti, jag vet inte hur man tar det på gitarr. Men det innehåller tonerna c, e, g (fast den kan man hoppa över!), b, d# och ab, så du kanske kan luska ut det själv... alternativt göra en Mark Kozelek och stämma om hela skiten.



Jag tycker om Nöjesguidens nya chefredaktör. Fast hade jag fått bestämma så hade givetvis 60% av tidningen handlat om musik, 30% om film och 10% om tv, och vi hade inte skrivit om NÅGOT som jag personligen anser vara ointressant. Fast då hade nog tidningen gått i konkurs på en månad.

#7 - - Henrik:

Hur ska det gå att fylla 60% med musik om du bara brutaldissar folk så de vägrar skriva recensionssvar?

#8 - - Nicholas:

Jag är hård men rättvis. Han skulle ha det. Men för att svara på din fråga: jag skulle gärna se en tidning med 100% kritik och 0% intervjuer.

#9 - - John:

Shit det där i Nöjesguiden var ju helt sjukt. Det är aldrig bra att låta barn recensera.

#10 - - matti akberg:

Käre Nicholas,



Tack. Då ska jag bara odla ett sjätte finger på min ackordhand. Tack för hjälpen.

#11 - - Max:

Tror du Timbuk är cynisk verkligen, Nick? Jag får känslan av att han faktiskt gillar skiten han gör, hur märkligt det än må verka.

#12 - - Nicholas:

Det cyniska ligger i att veta exakt vilka knappar man ska trycka på och sedan trycka på dem och nöja sig med det, att inte anstränga sig mer än så. Det är så billigt - och självgott. Typ "fan vad det är härligt att jag pratar skånska!". Nej, det är inte så jävla härligt. Det betyder ingenting faktiskt. Klipp dig.

#13 - - gustav:

kan du inte lägga till sista kommentaren här som bonusstycke i recensionen? eller i alla fall slutmeningen "klipp dig"?

#14 - - Nils:

Klipp dig är årets kritikrubrik!