it is what it is

Publicerat i: recension

South Park, Houston, Texas - hemorten för Screwed Up Clik. Undrar om DJ Screw käkade här?

OK jag skriver väl något om ABN då. Helt enkelt för att jag inte kan sluta lyssna på deras skiva just nu. Det är g-funk som låter tio gånger bättre än vad den gjorde i Los Angeles på 90-talet. De där sirapsyntarna finns där, och det är sjukt tillbakalutat och bilvänligt, men samtidigt finns en helt annan udd och finess. Jag vet inte om Z-Ro och Trae sjunger själva - det kanske de gör, det kanske man gör i Houston, Chamillionaire sjunger ju sina egna hookar - men det är väldigt mycket sjungande på skivan och jag gillar det. I "Rain" kan man nästan tala om kontrapunkt när refrängens sångmelodi matchas med beatets snygga staccatoslinga. Både den låten och "Whoa" är producerade av någon som heter Mr. Lee, och han är grym som fan, det är skivans bästa låtar. Det verkar som snygga ackordföljder är lika viktigt som stark hostmedecin i South Park och 3rd Ward.

Jag minns när jag läste om Z-Ro första gången - det var efter att 50 Cent fått sitt genombrott 2003, och så kom det en disslåt med Scarface feat. Z-Ro som verkade handla om att 50 var skit och borde dö. Alla var lite chockade över att mysgubben Scarface gick ut och ville beefa, men 'Face gick ut och sa att han inte haft något att göra med inspelningen och att han inte hade något emot 50 Cent. Det visade sig att Z-Ro, en rappare som ingen utanför Houston kände till, helt enkelt hade tagit första bästa aggressiva Scarface-vers, snott den och lagt den på ett nytt beat och lagt till en egen vers som dissade 50 Cent. Vilken fräck liten jävel! Och alla tyckte att det var ett patetiskt försök att få uppmärksamhet. Men det var då och nu, fem år senare, gör Z-Ro tveklöst bättre musik än poolvakten 50 Cent.
#1 - - W. Allen:

Älskar din bild som du illustrerar bloggen med - den bilden -åh!

#2 - - Djävulens advokat:

Beatsen är såsiga, avsaknad av uppenbara hits, Trae är en medioker rappare, Z-ros soloskivor är bättre?



p.s. är ABN-skivan årets variant av förra årets krama-UGK-psykos?

#3 - - guds advokat:

att klaga över såsiga beats på en houstonskiva är kanske inte så relevant.

#4 - - Z-Ros advokat (Nicholas):

Det finns bra sås och dålig sås. Jag gillar den här såsen. G-funk är ju per definition såsigt. Ho(u)stmedicin också.



Tror inte att det kommer bli samma hype som med UGK i fjol. UGK-skivan var ju bättre.

#5 - - Skiljenämnden:

Ska vi kompromissa och säga att det hade varit intressantare att höra Z-ro rappa över beatsen på Terminate on sight?

#6 - - olivia:

Mm älskar Rain, blir alltid så avslappnad när jag hör den :)

#7 - - Högsta domstolen:

Nej, det hade inte varit intressantare att höra Z-Ro rappa över Terminate on sight och UGK-skivan var inte bättre.

#8 - - Nicholas:

Terminate on sight var ju EXTREMT kass!

#9 - - D.D.:

Ah, äntligen lite Ro'n'Trae diskussion. Z-Ro är officellt en av världens tre bästa rappare idag och de som tycker annorlunda kan dö.



Host, ja men vad fan. Och jo, Nicholas, det är han som sjunger hookarna. Så har det alltid varit. Trae däremot, sjunger inte eftersom han är alldeles för tuff, choppad och täppt i näsan.



Och Trae är definitivt inte "medioker" som nån extremfitta ovanför antyddde, utan också en av de allra bästa H-grabbarna. Hemläxa: lär-musik-&-lär-internet.



Summa: A. Flynner briljerar med ursprungstexten, men dras ner av ett och annat mong som hellre vill höra G-G-G-UNITS "Terminate on sight", och som tycker att ultralegendariske Trae är nån sorts kass nykomling. Smart cp-guy ifråga tycker antagligen också att Trae da Truth är sämre än t ex Tony Yayo. = Cancer.



Men man kan väl aldrig vinna alla. It's internets.

#10 - - Daniel:

Ska du inte pusha lite för festivalens höjdpunkt, Pharoahe Monch, ikväll?

#11 - - Nicholas:

Det är coolt att Trae har "the truth" som smeknamn. Svårt att toppa liksom.