spanaren

Publicerat i: Allmänt
Spaning 1: Georg Cederskog är en inverterad Martin Gelin. Innan hängde han i USA och skrev om politik, nu smyger han omkring i Sverige och skriver bra intervjuer med popstjärnor.

Spaning 2: Ludacris är slut som artist och har varit det i flera år nu, man hör på honom hur oinspirerad han är. Han är precis så dålig som alla säger att Jay-Z är nuförtiden (vilket jag själv aldrig kommer att kunna hålla med om). Men han är ändå helt okej på Sean Garretts "Grippin", men det är mest för att låten är så bra.

Spaning 3: det är rätt trevligt med cd-skivor. Jag tror jag ska börja igen. Jag har länge tänkt gå in på Musik & Konst och fråga om de har Duke Ellingtons "Afro-bossa" med det är fan alltid stängt där.

Spaning 4: rapparen/producenten B.O.B. verkar bli årets nykomling. Men what's with the keffa artistnamn? Är det en hyllning till den gamla (och idag inte särskilt soft betitlade) Outkast-låten Bombs Over Baghdad? Eller svensk sylt?

Spaning 5: det finns en nördig hiphopbok som heter "Check the technique" som är rätt trevlig. Stod i Hedengrens bokhandel och bläddrade i den igår. Den går igenom klassiska rapalbum ungefär som tidningar som Mojo går igenom klassiska rockalbum. Jag var givetvis tvungen att läsa det långa avsnittet om A Tribe Called Quests "The Low End Theory" och den fina intervjun med Q-Tip och Phife. Åh Tribe alltså... de är för mig vad The Smiths är för Göteborg.
#1 - - Henrik:

Vad The Smiths är för Göteborg? Så Tribe är den ursäkt du använder för att begå brott mot mänskligheten?

#2 - - D.D.:

Namnet B.O.B. har ungefär lika många tolkningar som bibeln och killen själv verkar välkomna allihop. Min personliga favorittolkning just nu är nog "books over bitches".

B.O.B. = bäst.

#3 - - Nicholas:

Undrar om detta är ett tecken på en revival för akronymerna, hiphopens femte element? Basic Instructions Before Leaving Earth!

#4 - - jakob:

kan man kalla sig för hiphopnörd och ändå nämna B.O.B. som årets nykomling?

och ja, B.O.B. = 10/10

#5 - - Jonas:

Namnet är en varning i sig själv: Beware of Bob.

#6 - - Lillsven:

Är inte cd det sugigaste formatet egentligen? Jag är ingen vinylbög, men jag tycker helt klart att just vinyl är trevligare än cd. Det har med estetiken att göra; vad är härligast, Donald Fagen's omslag till "The Nightfly" på vinyl eller på cd? Känns som att cd är det värdelösa mellanformatet som inte har något riktigt användningsområde eftersom det varken är smidigt eller så värst härligt att se på.

#7 - - Max:

På vinylomslaget kanske man kan se vilken Sonny Rollins-skiva han har framför sig på bordet, eller?