1. Boot Camp Clik ("Ack like U want it", "Powaful impak", "Smif-N-Wessun" etc etc)
2. Prince (rebuslåttitlarnas gudfader, med dessa eviga "U", "2" och "4")
3. Aphex Twin (helt jävla mongo. "Drukqs" någon?)
4. Megadeth (är man hårdrockare ska man faktiskt kunna stava till death)
5. Charlie Patton (blueslegend som var analfabet på riktigt)

Honorable mention: Fergie som döpte sitt debutalbum till "The Dutchess". Givetvis stavas det duchess, men jag tror att det är en ordvits - Fergie kommer ju från (ett avlägset hörn av) hiphopvärlden, och där vet alla vad det betyder att "roll a dutch". Å andra sidan ger hon inte direkt intryck av att vara ett pothead. Bara keff i allmänhet. Men skit samma.

PS En som inte var analfabet var F. Dostojevskij. Lyssnade nyss på radioteatern i P1 som gav hans "En löjlig människas dröm" med Krister Henriksson (aka Krister "Jag har gjort en massa polisfilmer och nu har jag dues to pay" Henriksson) och i regi av Anders Carlberg. Satt som klistrad. Bra skit!
#1 - - Henrik:

Onyx då?

#2 - - Nicholas:

"Bacdafucup"? Äh, det är rätt harmlöst med hiphopmått mätt. Hade Black Moon gjort en låt med samma namn hade den fått heta "Bakk dah fuque ap". Men rätt kreativt av Onyx att dra ihop flera ord till ett sådär.

#3 - - CM:

Wrekonize!

#4 - - Nicholas:

I och för sig borde Gorky's Zygotic Mynci vara med på listan. Inte bara för deras hårresande stavning av "psychotic monkey" i bandnamnet, utan för deras walesiska texter. Ärligt talat, jag vägrar tro att walesiska är ett språk. Det är bara en massa konsonanter som någon klottrat ner på fyllan. Ett skämt är vad det är.

#5 - - X-Ray (H-version):

Amenharregud..."topp fem analfabeter"?! Det är ju tragiskt att det finns bara EN analfabet! Tänk allt som en analfabet är uestängd från, inklusive Annika Flynners blogg!

#6 - - HB:

R.Kelly är väl analfabet? Tyckte jag läste det någonstans iaf.

#7 - - max:

jag gillar "make munne"

#8 - - Nicholas:

Ja, make munne är briljant. OEI borde göra ett helt nummer om Boot Camp Clik. Språkmaterialism!

#9 - - Eric Rosén:

Var det inte Joe Budden som skrev typ "all songs by Joe Budden except track 4 by Marwin Gayee" eller liknande. Den tycker jag är fin, i analfabet-hiphopens hall of fame.

#10 - - Nicholas:

Marwin Gayee! Ja, det kan ju inte vara så lätt att stava till Marvin Gaye, han är ju inte så känd. Men "gayEE", det förutsätter nästan att det finns en "gayER". Är gay ett verb?

#11 - - Inanna:

Autechre saknas...

#12 - - Nicholas:

Haha, Warp-polisen is back!

#13 - - Lina:

Måste bara poängtera att det finns ett skäl till att Dave Mustaine döpte sitt band till Megadeth istället för Megadeath - efter att han blev sparkad ur Metallica ville han inte att hans nya band skulle ha lika många bokstäver i namnet som Metallica, dvs nio.
Rätt ska vara rätt!

#14 - - George:

Buy U A Drank (Shawty Snappin')

#15 - - Johan-Loo:

Stavas det inte "duce to pay"?

#16 - - Love:

han hette charley patton
inget annat