david shrigley

Publicerat i: recension
image155
Var på Malmö Konsthall igår och såg "Nordeuropas första retrospektiva separatutställning" med David Shrigley. Det var en mixed bag. Väggarna som var täckta av hundratals tuschteckningar med mer eller mindre absurda, mer eller mindre roliga texter, det var okej, det var bra nog. Men sen kom en massa annat. Målningarna var inte särskilt speciella, och en var synnerligen keff - ett stort helgrått fält som skulle föreställa en spegel, och på den texten "What do you see in the mirror?". Christ, ska man inte kunna få slippa såna fjortisdjupheter? En annan fånig grej var ett foto på en stor grön gräsmatta med en liten röd skylt mitt på, med texten "Imagine that the green is red". Shit alltså. Det är typ Matrix-filosofiskt, "the spoon is not a spoon", man ska "se bortom det uppenbara" och fatta att "det är sunt att byta perspektiv ibland"... "Världen är faktiskt ganska konstig egentligen"... Herregud! Så bililgt. Men det var massa såna små underfundiga Visdomar hela tiden, många av tuschteckningarna var som plakat, absurda påhittade reklamer etc. Man blev rätt trött på det efter ett tag. Sen var det en och annan tokrolig skulptur, några animerade filmer som var lite Galago-råa men inte mycket mer än så, och som sagt en del foton, som det här:
image157
Ja ni fattar, David Shrigley är en lustigkurre av stora mått. Men he doesn't quite do it for me. Så mycket ironi och distans hela tiden (förutom vissa av tuschteckningarna, som var mer personliga och självutlämnande). Då var Malmö Konsthalls förra utställning bättre, med sydafrikanen William Kentridge. Mycket postkolonial ångest och bilder som var subtila, hemlighetsfulla, privata. Det här är en stillbild från en av hans filmer:
image158

För övrigt var jag på klubben Bump på Jeriko igår kväll (de måste tagit sitt namn efter Spank Rocks ENDA bra låt), det var grymt som fan. Älskar att dansa. Om musiken är bra. Jag måste säga att jag har höga förväntningar inför att WBL-gänget ska spela skivor på Jeriko om två veckor, det kommer bli SÅ fett!
#1 - - Caroline:

Art, ey?

#2 - - Woody:

Såd du Döderhultarn också?

#3 - - emilia:

åh, ja det kommer det! vi längtar oss sönder och samman redan nu.

#4 - - E:

Ja! William Kentridge var så jäkla bra på Moderna. Jag satt och tryckte i det mörka filmrummet i timmar!

#5 - - calle:

ytlig och lustig. håller med.
men o´boy han ritar för fan sjukt bra. jag gillade det av den anledningen.