pocköt symphöny

Publicerat i: Allmänt
Läs min Air-recension på Digfi, där jag bland annat dillar om musikens tre (och popmusikens fyra) dimensioner: http://www.digfi.com/default.aspx?id=10549. Oh baby, jag blir nördigare för varje dag som går! Men det är faktiskt en bra skiva. Bästa låten är "Photograph" som har stråkar som är bedjande, lockande, omänskliga, som sirenerna i Odyssén. Och på det: en fransman som sjunger något på kackig engelska. Man får inte ha det för bra.

Förlåt, men det finns något, om inte oändligt roligt så åtminstone oändligt över fransmän som misslyckas med att ha ett habilt engelskt uttal. Phoenix är väl ganska okej (men deras texter är bara "say what?"), Air är riktigt usla ("people in the city" blir "piipööl in dö cittiii") och Brigitte Bardot låter som en drogad kossa när hon i "Bonnie and Clyde" presenterar sig som "Bööönnie".

Ändå är det här uttalet en tydlig estetisk inriktning, ett ideal för vissa. Kan inte tolka på det på ett annat sätt när Kanye West i Nas "Still dreaming" rappar "in the club" och uttalar det "in the klööb". Två gånger gör han det till och med. Fast det kanske låter ännu mer som "klyöab" som om om han kom från Kristianstad. För övrigt en programidé för Fredrik Lindström: kör hela skiten med Sveriges olika dialekter en gång till, men nu med fokus på hur folk låter när de pratar engelska. Jag vill ha 10%.
#1 - - Tatti:

jag tycker det funkar med dialekten, gillar även Darkelplattan.

#2 - - Henrik:

Frankrike lider val av samma problem som i resten av kontinentala europa, allt ar dubbat sa de far aldrig hora hur det ska lata. Fast det klart, svenskar far ju aldrig riktigt bort sitt sjungande tal. Engelska ska talas monotont.

#3 - - Anonym:

Jag har sett Phoenix live två gånger (och en Air en gång! tro det eller ej) och det enda som sades från scen båda gångerna var "kläpp yööör ääääänds!" fattar verkligen inte hur de får det att låta så bra på skiva.

#4 - - CM:

Faktum kvarstår: fransk engelska låter bättre än 9 av 10 brittiska dialekter.

#5 - - Annika:

Haha, det är kanske sant faktiskt!

#6 - - Jan Kortben:

Hejsan, någon kanske har påpekat det redan, men den här trevliga bloggen går inte längre att följa via "aktiva bokmärken" i firefox. Mao så är rss-funktionaliteten trasig på något vis. Var vänlig och styr upp denna misär omgående!

#7 - - P:

Fear not, rss-funktionaliteter har alltid varit nicholas starka sida...

#8 - - Annika:

Eh... Vad är RSS?

#9 - - Anonym:

QED