bratbögen

Publicerat i: Allmänt
the line of beauty
Efter ett antal år av Brideshead Revisited-tjat och kroppsvätskor i DN-krönikor trodde jag att jag var trött på homosexualitetsromantik. Men "The Line of Beauty" var givetvis väldigt bra, man kan liksom inte fronta på ett bra manus, bra skådespelare och en regissör som har vett att slänga in Schuberts dramatiska Impromptu nr 1 (även om jag föredrar nr 3). Ändå lite intressant att huvudpersonen ser ut som kungen av Stureplan - could have fooled me, om det inte vore för vaselintuben i bakfickan och intresset för litteratur.

Eller det kanske inte är så ovanligt? Enligt RFSL är var 20:e svensk homosexuell. Den rosa skjortan kanske inte är en rosa triangel, men rent logiskt så måste det ju finnas ett antal bratbögar. Undrar hur outade de vågar vara. Den borgerliga kulturen är ju en extremt heteronormativ kultur. Poor lads.

RFSL säger emellertid inget om hur många procent som är intresserade av Henry James. En mild gissning är att brat-litteraturkufen är ovanligare än bratbögen. Den bildade överklassen är ganska död - vad alla Brideshead-romantiker än vill tro.

En annan sak: varför älskar DN The Shins så jävla mycket? Skriver om dem varenda gång de släpper en ny skiva? Sjukt. Nöjessidan i DN Kultur börjar bli mer och mer som P3 - mindre och mindre koll på vad som faktiskt är intressant i populärkulturen. Allt känns helt random. Häromdagen var det en intervju med Ben Stiller...?!
#1 - - Johan:

Din main whigga Donnie D var apropå något helt annat också inne på det där med gaybrats härom månaden:
http://kinky-afro.blogspot.com/2006_11_01_kinky-afro_archive.html

#2 - - Annika:

Ha, intressant! Det hade jag faktiskt inte läst innan. Fast jag jag är rädd att kommentarer av typen "du ser ut som en fitta" inte är så ovanliga bland brat-killgäng som Donnie tror. Alltså jag har inga bevis, men det är en solid hunch.

#3 - - Tatti:

Onekligen trevlig serie. En mycket underskattad serie går förresten på tv4 just nu "Love My Way", en Australisk serie med jävligt trasiga människor. Ordinarie sändningstid är onsdagar 22:35 repris ikväll 01:10 (vilket är en perfekt tid om man som jag lider av sömnsvårigheter). Snackade men en autralienare om serien på fyllan på juldagen. Minns lite svagt att den tydligen var ganska stor i Australien, här är det dock väldigt tyst om den.