simpsonsfilmen

Publicerat i: recension
image136
the squeeky-voiced teen

Word to ya momma, jag var och såg Simpsons-filmen igår. När det först annonserades att det skulle göras en film av Simpsons var jag givetvis skeptisk, men sen tänkte jag att varför inte, och när den fick högsta betyg av DN blev jag verkligen sugen på att se den. Så jag måste nog säga att jag blev lite besviken... fast ändå inte. Som CM sa, man ska inte jämföra den med andra filmer, man ska jämföra den med tv-serien. Och kvalitetsnivån låg ju enormt mycket högre än vad tv-serien gjort under hela 2000-talet. Fast varför dra in en ny skurk när det redan finns en Mr Burns? Varför ha Arnold Schwarzenegger och inte den underbara kopian McBain? Och varför... ja, sådär kan man hålla på i evighet. Det är klart att alla karaktärer inte kan få så mycket utrymme, alla har ju sin egen favorit. Men ärligt talat: jag tycker att själva familjen Simpsons är de tråkigaste i hela serien. Homer - okej, han ju roligast av familjemedlemmarna, men man är ju ändå rätt trött på honom vid det här laget. Bart - inte så kul, en tioåring with an attitude, nä alltså (fast det är kul i filmen när han sitter och spelar dataspelet "Baby blast" i kyrkan). Lisa - fett tråkig. Marge - riktigt bull. Och Maggie - hon fick verkligen oproportionerligt mycket utrymme i filmen. Hon var typ hjälte osv... what? Nåja. Det var ändå många roliga grejer, och som DN skrev, de tog ut svängarna, nu fick man se Otto med en crackpipa. Men som film betraktat... cheesy slut och hela grejen... mja, den får en trea.

Mina favoritkaraktärer i Simpsons:
1. The squeeky voiced teen
2. Mr Burns
3. Moe
4. Troy McClure
5. Mayor Quimby

När filmen var slut väntade jag och mitt entourage igenom hela eftertexterna, eftersom vi var övertygade om att det skulle komma ett sista gag på slutet. Och det gjorde det - the squeeky voiced teen var killen som städade upp på biografen, plockade upp popcornen i salongen när alla hade gått, och sa med sin målbrottsröst: "Being assistant manager ain't all it's cranked up to be! Four years in film school for this!". Samtidigt var det folk som gjorde exakt samma städning IRL i salongen, och en tjej sa till en kille: "känner du dig träffad, Pelle?" och han bara "nä, jag gick faktiskt bara i två år". Hahaha!
#1 - - CM:

men jag tror nog att det var en vanlig bong han satt och sög på, otto.

#2 - - Stefan Nilsson:

Jag håller med exakt! Filmen var okej men jag vill aldrig se den igen någonsin.
Min favoritkaraktär i Simpsons: Ralph Wiggum!

#3 - - Don D.:

Jay-sus vilken dålig Simpsonssmak ni har.

#4 - - Don D. del afro:

"kvalitetsnivån låg ju enormt mycket högre än vad tv-serien gjort under hela 2000-talet"
skit. snack. "nivån" på 00-talet har varit MINST lika hög som tidigare, det är bara ni som inte orkat titta, eller blivit långsammare i huvet.
"Lisa - fett tråkig"
Ja, det har hon ALLTID varit. Och det är precis därför vi kloka, varmhjärtade människor älskar henne så högt.
"Mina favoritkaraktärer: ((...rutten lista...))"
Bo - you don't know diddley! En sån lista som inte innefattar Apu, Groundskeeper Willy och framför jävla allt Cletus Spuckler är inte värd vattnet den är skriven i.

#5 - - johan:

Don D. Word!
Filmen var en besvikelse men inte pga de anledningar du skriver om Flynner.

#6 - - Annika:

Apu? Helt okej karaktär, men hur ofta är han rolig? Och hur varma känslor du än känner för Lisa så kvarstår faktum: hon hade inte ett enda bra skämt i hela filmen. Och det ÄR ingen myt att serien har blivit värdelös på senare år! Bara en massa meningslösa cameos och överdrivna twister i historierna. De reser hit och de reser dit. Skärpan lyser med sin frånvaro. Faktiskt!

#7 - - eva dahlgnr:

"meningslösa cameos och överdrivna twister i historierna. De reser hit och de reser dit. Skärpan lyser med sin frånvaro. Faktiskt!"
Det här är kritik mot serien och försvar mot filmen?

#8 - - max:

""nivån" på 00-talet har varit MINST lika hög som tidigare" haha.
"En sån lista som inte innefattar Apu, Groundskeeper Willy och framför jävla allt Cletus Spuckler är inte värd vattnet den är skriven i." Va?

#9 - - Stefan Nilsson:

Åh. Vad är det här för galen diskussion? Får man inte ha vilka favoriter i Simpsons som man vill? Det är ju inte livsviktigt. Inte som att säga att typ Raekwon är ens favorit Wu-Tangare. Kanske om man gillar Lisa mest då. Eller Marge. Eller typ hunden.
Simpsons-filmen var okej, men en besvikelse för alla som älskat tv-serien. Det kan vi väl komma överens om, hmmm?

#10 - - Caroline:

seriös fråga: vad är cameos?

#11 - - Quiz:

Cameo är om exempelvis Alfred Hitchcock dyker upp i förbifarten, som en passagerare som kliver av en buss, helt perifert, i en film han gör - alltså om någon (vanligtvis superkänd) uppträdersom sig själv i en film.
Ursprunget till termen är säkert följande:Cameo är också den relief i en brosch/ ett örhänge/hängsmycke som är en teknik från Italien, en halvädelsten ( brungul relief mot vit botten, vanligtvis), och reliefen föreställer ofta en kvinnotorso eller ett kvinnohuvud...

#12 - - Stefan Nilsson:

En person som gör en cameo behöver ju inte uppträda som sig själv, de kan ju också spela en roll.

#13 - - Quiz:

Men är det verkligen en cameo då? Spelar han/hon en roll så är han väl bara ytterligare en i rollistan?

#14 - - Stefan Nilsson:

Keith Richards roll i "Pirates...3" är en cameo. Och hans spelar ju inte sig själv, visst?
Hitchcock spelar väl inte heller sig själv direkt i sina cameos?
Peter Jackson är med i Sagan om Ringen-filmerna, han gör en cameo, men så vitt jag vet så har han inte varit i Midgård eller vad det nu
Så, nej en cameo behöver inte vara att en person spelar sig själv.

#15 - - Annika:

Hur som helst är Simpsons nersölat av kändisar från rock- och filmvärlden som är så hääärligt själviroooniska och BJUSSAR på sig själva, och producenterna tror att deras blotta närvaro gör ett helt avsnitt. Well, it doesn't! Vad ska man med en tecknad Paul McCartney till när det finns en tecknad Ned Flanders? Ärligt talat så ligger det ju i själva cameons natur att det rör sig om karaktärer som inte på långa vägar är lika genomarbetade (och därför, vare sig lika roliga eller intressanta) som de ordinarie karaktärerna. Inte för att det inte finns undantag, eller för att det inte finns andra anledningar till att Simpsons var bättre förr, men ändå. I'm just sayin'.

#16 - - Stefan Nilsson:

Roman Polanski gör en cameo i "Rush Hour 3", han spelar en polis. Grymt jobbat, Roman.