Ganska intressant vilka grejer som kommer upp om Fredrik Reinfeldt nu när han är vald och the coast is clear. Bilderna på honom som omaskulint sminkad teaterskådespelare vågar man ta fram nu, men innan mörkade man givetvis dem. Familjefar, elevrådsungdom, gillar basket, allt det där var tydligt redan innan eftersom det är egenskaper som är höger-pk. Men att sminka sig och gråta på en scen, usch nej, sånt vinner man inte moderata hjärtan med. Det är lite som Prodigy i Mobb Deep som dansade ballett när han var liten, han fick mörka det som fan för att få streetcred. Fredrik Reinfeldt har lika stort intresse som Queens-rappare av att inte framstå som bögig.
#1 - - matti alkberg:

Fast nog har man sett de där bilderna förut? På framsidan av nånting, typ en bok eller ett koncentrationsläger.
Vore grymmare om nån outade hans tid i Frihetsfronten eller nåt. Om en sån tid finns. Bilder på honom och OS-bombaren när de ligger med varandra på Docklands eller nåt.
Eller, jag ids inte bråka. Förlåt Fredrik och alla andra moderater.

#2 - - H:

Håller med matti, bilderna har visats förut. Reinfeldts teaterbakgrund har också slagits upp stort i flera intervjuer.

Det här med teaterintresset är dock intressant. Hur går det ihop med hans uppenbara ointresse för kultur? Vem gör en resa från teaterintresse till da buzz och medlodifestivalen? Spelade han buskis i gymnasiet?

Vidare är det intressant att ledaren för sveriges "överklassparti" är så uppenbart folklig i sin smak. Och samma sak gäller för Fillippa R. Är de så här svenniga och småborgerliga, eller är det bara ett spel för gallerierna?

Slutligen, om du missat det: reinfeldt härstammar från en cirkusartist. Tjusigt!

#3 - - Carl Magnus:

Ursäkta en anmärkning från verkligheten men moderata hjärtan var redan vunna, det var arbetar-hjärtan som skulle vinnas, och vanns.

#4 - - H:

BTW: Att han talade på pride talar väl (åtminstone vid första anblick) också det mot att Reinfeldt skulle ha velat undvika homokopplingar.

#5 - - m a:

carl magnus: han är ju ett svin ändå. hjärtan eller ej.

#6 - - Carl Magnus:

Klart han är, Matti, klart han är. Istället för att larva sig och spela teater så borde han givetvis tvingas att göra något nyttigt för Folket. Gräva diken på närkeslätten kanske?

#7 - - Annika:

Det här med att tala på Pride, jag vet inte alltså. Vissa kändisar kan ju göra det för att få ryggen fri - "kolla jag är inte homofob, här står jag och skakar hand med en äkta bög". Att det är populistiskt och cyniskt. Fast det kanske var annorlunda med Jan Guillou, han har ju ingen agenda på samma sätt(?). Men han är ju så mycket man, så mycket heteromacho, att det inte finns en chans i världen att han skulle känna sig hotad.

#8 - - Petter:

David Cameron hade under sitt först tal som partiledare till sin partikongress igår tydligen sagt hur mycket han och Tories gillar bögar, och att det är strunt samma vem du sover ihop med, nya moderna Tories bryr sig inte om sånt. Enligt Financial Times var publiken dödstyst efteråt. Vissa saker kommer visst aldrig att ändra sig.

#9 - - H:

Om man säger att Reinfeldt talade på pride av populistiska skäl menar man nog i allmänhet att han gjorde det för att en homokoppling är önskvärd i dagens politiska klimat. Ditt inlägg illustrerar därmed bara att Reinfeldt inte kan ha velat undika en sådan koppling. Huruvida Reinfeldt hyser ett genuint engagemang för bögar är en annan grej.

#10 - - Anonym:

Slutligen: är det höger-pk att gilla basket?

#11 - - Carro:

Nicholas, du skriver så fantasiskt bra! Varenda text här är bättre än y'r avereage DN Kultur-blaj!..

du anställer mig när du blir chef va?

#12 - - Annicholas:

Äsch, du är snäll. Det kommer bli du som får anställa mig.

Det här med homokoppling: kopplingen får ju inte vara för stark, då skrämmer man de konservativa. Hence: tala på Pride - kosher, böga till sig med teatersmink - inte kosher.

Det här med basket är för övrigt intressant. Om man kan tala om "äkta borgerlighet" så är givetvis duvskytte och polo de enda sporterna som är okej. Men i och med att det inte funkar att ha den profilen om man ska få korv-med-mos-väljarna så får man framhäva mer folkliga sporter. Å andra sidan tror jag inte att Fredrik Reinhardt mörkar några elitistiska sidor. Den svenska högern är borgerlig i sina värderingar, men inte i sin livsstil.

#13 - - Anonym:

på framsidan ju http://images.google.com/images?q=Fredrik%20Reinfeldt%20%3A%20i%20huvudrollen&sa=N&tab=wi

#14 - - jakob:

truth be told, prodigy dansade aldrig ballett.