Good ol' Gradvall alltså. Läste nyss hans stora Jay-Z-hyllning (http://www.gradvall.se/artiklar.asp?entry_id=180) och den var fin. Jag blev inte hooked på Jay-Z genom Jan Gradvall utan genom Anna Björkman som i Aftonbladet Puls valde "Reasonable doubt" till årets bästa skiva 1996. Men redan året efter skrev Janne om "Jigga" och om hur bra beatet i "A million and one questions" var, och sen dess har jag följt Jay-Z:s utveckling tillsammans med honom. Gött att han är ett sånt äkta fan.

Men jag kommer ihåg att han skrev lite dumma saker också, som att Snoop "sjunger - inte rappar, utan sjunger" när han gästar Jay-Z i "Get you mind right" (han hade uppenbarligen inte hört hela låten) eller att "Heart of the city" handlar om känslorna och stämningarna i New York (han hade uppenbarligen inte hört ett ord av texten). Något som - vips - var bortredigerat när "Feber"-boken gavs ut.

Jaja. Skit samma. Såg nyss reprisen av Kobra på SVT som handlade om bloggar bl.a. Ganska kefft faktiskt, alldeles för kort och ytligt, men det var väl ändå rätt trevligt med intervjuerna med Sigge och Karolina Ramqvist. Fast varför inte intervjua någon underdog-bloggare (dvs någon som INTE är etablerad författare eller journalist), eller bara någon som är under 30? Lite tråkigt också att de reducerade bloggar till digitala dagböcker. Som sagt, ytligt.