"dröm och skådespel" ute nu!

Publicerat i: Allmänt, Dröm och skådespel, opera Adlibris, Atlas, Nils Jarlsbo, Norrlandsoperan


Nu är min andra bok "Dröm och skådespel: en introduktion till opera" äntligen släppt! Jag började jobba med den omedelbart efter att den förra boken ("Den andra musiken") blev klar, fast själva texten skrev jag under förra året, hur som helst är det skönt att äntligen gå i mål. Bokförlaget Atlas ger ut även denna gång, och min vän Nils Jarlsbo har gjort omslaget även denna gång. Tusen tack guys.

En rolig sak är att Adlibris har valt att plocka upp boken som en del av deras "Fakta i fokus"-kampanj - varje månad väljer de ut tre faktaböcker som de vill uppmärksamma lite extra och som säljs till nedsatt pris. Och under denna månad är min bok en av dessa tre! Så under hela mars kan man köpa den därifrån för endast 149 kr, klicka här för att komma dit.

Det finns många saker som jag skulle kunna säga om boken, jag hoppas att jag får tillfälle att göra det i någon intervju snart. Eller föreläsning. Det var jätteroligt att föreläsa med den förra boken, hoppas att det blir lite intresse för sånt även denna gång.

På fredag (8 mars) ska jag faktiskt göra just en sådan föreläsning - på Norrlandsoperan i Umeå! De har öppet hus och jag kommer dels ha ett lunchsamtal om "Bach och opera" med dirigenten Olof Boman (Norrlandsoperan ska nästa vecka ha premiär för sin nya produktion "Vi" som är en ny opera baserad på musik av Bach), dels presentera min bok och prata om opera i allmänhet på eftermiddagen. Om ni är i närheten av Umeå så får ni hemskt gärna komma förbi! Se här för detaljer.