När DN launchade ett gäng bloggar i våras - "Kom igen nu!" (knuff!) (knuff!) "Vi kan inte vara såhär efter!" (knuff!) - var den största behållningen inte bloggarnas texter (plöj igenom dem en förmiddag, och du går till badrumsskåpet i jakt på stryknin), utan att varje bloggare hade ett litet fotografi på sig själv. Aha! Äntligen fick man se den bittra sanningen, man fick se exakt hur förskönande Stina Wirséns byline-illustrationer är.

Jonas Thente: man tror att han är en tuff hunkig Jocke Berg-lookalike, men han är en got i en hoodie.
image101 image102


Helena Lindblad: man tror att hon är en sval femme fatale, men hon är käck och go' (och rätt snygg).
image103 image104


Ulrika Kärnborg: man tror att hon är hot men har lite konstiga ögon, och hon har lite konstiga ögon.
image105 image106


Martin Nyström: man tror att han ser normal ut, men han ser ut som en fräsig medelålders jazzkatt. Och vad hände med allt det där håret?
image107 image108


Niklas Wahlöf: tyvärr lyckades jag inte få tag på hans byline-illustration, men alla vet ju att han ser otroligt hunkig och fräscht maskulin ut på den. Så här ser han ut i verkligheten.
image109
Observera Andres Lokko-greppet att kapa av överdelen av huvudet så att man inte ska se exakt var hårfästet slutar.


Susanne Möller: här är det intressant, för i byline-illustrationen (som jag inte heller fick tag i, förlåt) ser hur väldigt plain och tråkig ut. Antagligen var de tvungna att fula ner henne - hon passar ju inte in i DN-normen, hon är en ung och skitsnygg tjej!
image110
Om hon hade fått se ut så på sin tecknade byline så hade alla andra blivit gröna av avund, kanske hade hon blivit tvungen att sluta på DN. Det funkar inte att vara yngst på redaktionen, skriva om tv-spel, och se bättre ut än samtliga litteraturkritiker. Hierarkin måste försvaras. Hence: en ful jävla bildbyline. Stackars Susanne Möller.


While we're at it: Anakin Strage
image111 image112


Nina Björk (den enda personen som faktiskt liknar sitt porträtt):
image113 image114

En sista grej angåenge DN-bloggarna bara. Jonas Thente skriver faktiskt mycket bättre än alla andra, helt enkelt för att han skriver så bra, alltid. Jag gillar honom. Läste ni hur han förvandlade två bokrecensioner till en diskussion om manligt och kvinnligt skrivande häromdagen? Vackert. Det finns ett inlägg på hans blogg som är fruktansvärt roligt, det har rubriken "Ibland finns det värre mail än hatmail" och lades upp 29 maj. Check the fly shit out: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2786
Kommentera 8
Visa fler inlägg