älskar syntkören som kommer in efter två minuter i den här låten! :) 

Hiphop
Anderson .Paak
”Malibu”
(Steel Wool/Border)
Betyg: 4

Efter att ha harvat omkring i Los Angeles undergroundscen i ett antal år lyckades sångaren, låtskrivaren och producenten Brandon Paak Anderson till slut fånga giganten Dr. Dres uppmärksamhet. Ett samarbete uppstod som ledde till att Anderson .Paak medverkade mer än någon annan gästartist på Dr. Dres fina avskedsalbum ”Compton” som släpptes i somras. Genombrottet knackade plötsligt på dörren.

Där ”Venice”, Anderson .Paaks sympatiska debutalbum, hade ett indieminimalistiskt sound har denna uppföljare en lyxig ljudbild som absorberar äldre tiders soul, funk, disco, gospel och till och med blues. Den uppenbara idolen heter Kendrick Lamar. Såväl den utstuderat hesa rösten som den ambitiösa retroeklekticismen på Lamars ”To pimp a butterfly” från i fjol har kärleksfullt kopierats av Anderson .Paak – men med annorlunda resultat.

Anderson .Paak förhåller sig till Kendrick Lamar som Barry White till Isaac Hayes – inte en lika stor förnyare, musiken har inte lika många lager, men i gengäld är den mer lättillgänglig och hittig. Lamar skriver intelligenta, mångbottnade raptexter om samhället. Anderson .Paak sjunger om sex med en fantastisk känsla för rytmisk frasering och catchy refränger. Och hur imponerande ”To pimp a butterfly” än var är ”Malibu” en roligare skiva att lyssna på. Missa inte!

Bästa spår: ”Parking lot”

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli

(Dagens Nyheter 2016-01-27)
Kommentera 0
Visa fler inlägg