Årets 10 bästa album enligt mig:
1. Billie Eilish "When we all fall asleep, where do we go?"
2. Lana Del Rey "Norman fucking Rockwell!"
3. DaBaby "Kirk"
4. Purple Mountains "Purple Mountains"
5. Ariana Grande "Thank u, next"
6. Young Thug "So much fun"
7. Véronique Gens, Orchestre National de Lille, Alexandre Bloch "Chausson: Poème de l'amour et de la mer & symphonie, op. 20"
8. Henok Achido "Bror utan sol (bland rök och stearin)"
9. Stormzy ”Heavy is the head”
10. FKA Twigs "Magdalene"

Honorable mention: Burials "Tunes 2011–2019", som egentligen är årets bästa skiva, men det är en samlingsskiva enbart med låtar som har släppts tidigare, så jag tycker inte att man kan ha med den på en lista över årets bästa nya album... men det är underbar musik. Som en fin playlist som Burial har pusslat ihop med sina egna låtar. Det enda jag har emot den är titeln, som är lite väl prosaisk. (Jag hade blivit glad om han döpt den till "Hiders".) Men det finns ju också något befriande ärligt i det, som om han vill säga: det här är bara det här, det är inget nytt album, ni ska inte tro något, jag vill inte lura någon, jag vill inte framställa mig själv som mer generös än vad jag är.

DN har ett nytt system gällande årsbästalistorna: istället för att publicera kritikernas individuella listor så har alla fått rösta fram en gemensam årsbästalista. Jag kan inte säga att jag är emot, det blir ganska snyggt i tidningen, även om jag av skäl som har att göra med ren fåfänga tycker att det är lite tråkigt att inte ha min egen lista i tidningen. Men hur som helst, om ni är nyfikna så är här länkar till årets bästa skivor inom popullärmusik respektive klassisk musik enligt DN.