örnen har landat

Publicerat i: Allmänt
 
Idag börjar jag skriva musikkritik för Dagens Nyheter! Känns väldigt kul. Det har varit en dröm så länge jag läst DN dagligen, det vill säga lite mer än tio år. DN är fetast i Sverige och det finns ingen kulturtidning jag läst mer, tänkt mer på eller haft mer åsikter om än DN Kultur. Så det känns stort, och jag ska försöka att inte göra någon besviken. Mitt första uppdrag som kritiker blev en recension av Aviciis debutalbum "True". Man kan inte läsa skivrecensioner på dn.se utan att vara inloggad prenumerant, men jag kommer lägga upp mina recensioner som jag skriver där här på bloggen efter ett par dagar. Dock har DN en extra hemsida som heter dagensnyheter.se och där lägger de upp ett urval av dagens texter varje dag - där kan man läsa Avicii-recensionen för tillfället, men bara idag (klicka här). Man kan konstatera att jag hade en ganska annorlunda syn på skivan än Jan Gradvall som gav den 5/5 i betyg i Dagens Industri, men jag tycker att vi har detta gemensamt: att vi tar det här albumet på allvar och gör varsin seriös analys av det. Anyways. Ses snart!

#1 - - D:

Grattis! Alltid tyckt att du var betydligt bättre än tidningen du skrev för, Nöjesguiden, så det glädjer mig att du hamnat i bättre sällskap.

Vad gäller Gradvall så kan man beundra hans kunnande och stilistik men som kritiker gör han ett tämligen uselt jobb då det är viktigare för honom att även hylla mycket skräp för att det det är folkligt och han då kan visa att han kan hitta kvaliteterna även i det som många andra kritiker fnyser åt. En form av omvänd elitism där han visar att han inte bara har koll på det supersmala och kreddiga utan är är så oerhört fantastisk att han även kan digga loss till en dansbandsplatta eller Avicii. Otroligt patetiskt.

#2 - - Nicholas:

Tack!