what it do #1

Publicerat i: Allmänt


Jag och min fina vän Petter "Pondexter" Arbman bestämde oss förra veckan för att göra en podcast om musik, inspirerad av våra vänner som gör den extremt ambitiösa podcasten Vad blir det för rap?. Vi ville också snacka om musik och spela bra låtar, fast inte bara rap. Vår podcast fick heta What it do för det är en fras vi båda använder oss av titt som tätt. I det första avsnittet, som vi spelade in i tisdags och lade upp på soundcloud idag, handlar om Ester Dean. Men vi hinner också spela några personliga favoritlåtar. Jag får snacka om Jack Nitzsches insikt om doowop med död i sig, Petter berättar hur arbetet i ett stall fick honom att förstå storheten i Bruce Springsteens "Nebraska", Chris Brown liknas vid Wagner, osv. Det var extremt kul att göra, ska göra ett nytt avsnitt inom en snar framtid! Vår vän Robert gjorde den tjusiga intromusiken (han slängde ihop ett beat igår, bara sådär!), tack så mycket för det. Och all musik finns på Spotify och YouTube - vi spelar bara snuttar av låtarna här, för annars kan man bli stämd etc. Aja. Enjoy!
#1 - - Henrik:

Ni får styra upp så man kan prenumerera i iTunes.

#2 - - Petter:

Henrik: Ja, vi väntar bara på godkännande av iTunes/Apple, så den bör vara uppe även där inom några dagar!

#3 - - D:

Var väl rätt bra (man ska inte ta till överord vid en debut utan ge den man kommenterar något att sträva efter). Dock var det åtminstone i min ände lite dåligt ljud. Blastade på högsta volymen på min Samsung-mobil men hade ändå svårt att stundtals höra vad ni sa trots att den enda konkurrenten var lite stilla bussljud.

#4 - - Petter:

Tack D, vi blir glada för mindre tillrop än så! Och har hört samma kritik mot ljudet från annat håll, ska se till att fixa det till nästa avsnitt. Det var första gången jag någonsin "redigerat ljud", så några barnsjukdomar kommer nog hänga med även i nästa avsnitt. Men HÖGRE - absolut!

#5 - - D:

Låter bra! Och nu kommer det att komma en ny varje vecka som flaggas för här eller?

#6 - - Petter:

"inom en snar framtid" innebär nog snarare om en dryg månad eftersom jag ska resa bort ett tag och så, men vi får se! Tanken är att släppa avsnitt kanske varannan vecka. Eller vad säger du, Nicholas?

#7 - - D:

OK.

#8 - - Nicholas:

Det vore askul att göra nya avsnitt varje vecka - och smickrande att någon önskar detta - men sorry, en gång i månaden är nog mer realistiskt.