simon & garfunkel

Publicerat i: Allmänt

Jag har ett halvknepigt förhållande till Simon & Garfunkel. I teorin är de ju så himla bra: perfekta melodier av en av pophistoriens bästa låtskrivare, smakfulla arrangemang, underbar stämsång. Men så hör man de käcka och/eller bombastiska hitlåtarna, som "The Boxer" eller "Mrs Robinson" eller "Cecilia", och så vill man bara bränna alla Simon & Garfunkel-skivor på första bästa bål. Eller så hör man de "politiska" låtarna som influerades av Bob Dylans folkperiod och blir mest generad. Eller så hör man bara José Gonzales och hamnar därmed i ett katatoniskt tillstånd.

Vilken är synd, för då tappar man lusten att lyssna på de fina låtarna. Jag gjorde därför nyss detta experiment på Spotify: jag gjorde en spellista där jag slängde in samtliga av Simon & Garfunkels studioinspelningar, och sedan gick jag som liemannen fram och kapade bort låt efter låt - de enda som fick vara kvar var de som var lugna och fina ("Homeward Bound" är ju ett gränsfall, lugn i verserna och hurtig i refrängen, men jag tycker ändå om den, och dessutom förknippar jag den med vintern 1995/1996 och hur jag och Christopher brukade hänga och lyssna på musik, så den fick vara kvar). Hehe, det blev bara 20 låtar till slut. Ingen "Sounds of silence", känns extremt befriande. Lyssna här!

#1 - - Trollet:

Som om Jose Gonzales hade gjort en (1) låt som motsvarade den kaliber som Simon & Garfunkel bara spottade ur sig under sina glansdagar. LOL. Beror på att hans uttryck är så begränsat till plocka lite snyggt, väsa lite styggt