what it do #3

Publicerat i: Allmänt
Foto: Olle Eriksson
 
Hej! Jag är tillbaka efter en relativt internetlös vecka på Gotland. Det var härligt. Såg raukar osv. Cyklade och badade och fick färg. I alla fall, här är det senaste avsnittet i min och Petter Arbmans podcast What It Do, som vi spelade in förra veckan. Denna gång blev det ett samtal om Frida Hyvönen, med Frida-experten Olle Eriksson som gäst. Vi går igenom hennes karriär ganska kronologiskt och snackar bland annat om "Djuna", "Come Another Night", "This Night I Recall you", "Highway 2 U", "Birds", "Jesus Was a Crossmaker", "Saying Goodbye" och "Gold". Finns på Soundcloud och iTunes och sen så har What It Do även en facebooksida, ett twitterkonto och en anspråkslös liten blogg. Check it out!
 
De skrev om podcasts i DN Kultur idag förresten, en krönika av Jenny Nordlander. Fast det var en lite konstig krönika - kontentan var "etablerade och populära mediamän gör podcasts och deras podcasts är populära". Det vore kul om de istället hade lyft fram lite mindre kända podcasts, som Elias Björkman gjorde i SvD förra veckan, eller diskuterat det speciella med podcasten som medium. Fast målgruppen för artikeln var kanske medelålders läsare som aldrig lyssnat på podcasts och håller på att förbereda sig mentalt för sin första podcastlyssning - "det är okej", tycktes krönikan säga, "podcasts görs även av etablerade mediamän och om du gillar sådana så kanske podcasts kan vara något för dig ändå".
 
Själv ska jag nu ta och lyssna på Neneh Cherrys sommarprat, fast inte som podcast för då får man inte höra hela låtarna, utan hela programmet som finns på 30-dagarslyssningen på sverigesradio.se. Var så goda för info! Hehe. Kram