Jag nåddes nyss av ett pressmeddelande från ett skivbolag med ämnesraden "Drifters har gjort det igen"! Jag tänkte: soft! En samlingsskiva med den gamla soulgruppen når oväntat nya lyssnare, mästerverk som "There goes my baby" och "Up on the roof" ligger helt plötsligt på iTunes nedladdningstopplista, gud vad kul!

Men - jag hade fel. Jag klickade på mailet och såg denna bild:



Det finns alltså ett dansband som heter Drifters. Är det inte märkligt? De har enligt wikipedia funnits i olika inkarnationer sedan 1962, en tidpunkt runt vilken de verkliga Drifters var hur kända som helst. Normalt att bara ta en populär arists namn? I och för sig verkar det finnas en viss tradition av detta just inom svensktoppengenren. Jag minns våren 1997 då alla lyssnade på The Notorious B.I.G.:s "Hypnotize", och sedan tänkte ännu mer på Biggie efter att han mördats (och Puffy gjorde sin "I'll be missing you"). Mitt i allt det kom en grupp på melodifestivalen som hette BIG! Vad var grejen med det? De kanske till och med vann. The nerve.

Hur som helst. I couldn't help but wonder - hur skulle det bli om alla svenska dansband hade valt sitt bandnamn som en hommage till en klassisk soulgrupp? Vad fint det hade varit.











PS detta är inte ett sätt att göra sig lustig över dansbandsskivomslagens estetiska tradition. Den sortens humor är den lägsta sortens humor. Eller i alla fall den tristaste sortens ironi.
#1 - - Gustav:

Lol! Obs att jag tycker dansbandsestetik är fullt rimligt att ironisera över så länge man är lite konsekvent och kan skoja om vilken genre som helst. "Fult tecknade skäggrocksomslag" "Abstrakt postrock-lol" eller kungen av alla bisarra traditioner: "No limit records" (kolla va jag snabbgogglade upp nu! http://www.lostateminor.com/2010/12/25/no-limit-rock-album-covers/)

#2 - - Patrik:

Fredrik Strage skrev en rolig grej om No Limit-omslagen för Bibel.

#3 - - Henrik:

Hatandet på no limit är klassisk class warfare. ^^ borgarsvin ovanför..

#4 - - custom writing:

This film have interesting plot. I want download it and look in the evening with my friends.