Nicholas: Jag gillar Jennifer Lopez. Hon är inte världens tyngsta sångerska men hon är, som hon själv sjöng en gång, väldigt real. Hon har sedan första början balanserat mellan hittig R&B och chilensk grillfest-disco, och hon glömmer inte för en sekund att en stor del av hennes fans är hispanics (det gör inte skivbolagets säljkalkylerande PR-folk heller). Hon har inte kronisk identitetskris som Christina Aguilera – hon kör med guld, fruktdrinkar och beats som vill få även din moster skaka på rumpan, och hon trivs bra med det. Någon albumartist är J.Lo inte, men "Love?" är god bruksmusik. Bäst är StarGate-producerade "I’m Into You".

BETYG: 4/6 (från Nöjesguiden)

Annika Flynner: Man blir sugen på att äta riktigt goda sydamerikanska korvar när man hör sån här musik. Såna som de har i Hötorgshallen, eller såna som några chilenare grillade på första maj häromdagen, på lagom avstånd från Kungsträdgården. Men även om man inte har detta förhållande till sydamerikansk kultur så kan man digga J.Lo. Det är ju hits. Och jag är så glad att StarGate är bra igen! De var så kassa ett tag, de gick på tomgång med alla Ne-Yo-samarbeten. Men efter "Black and yellow" och "Dutty love" - och framförallt de fantastiska låtarna på Rihannas "Loud" - känns det som om de hittat en ny groove, som de spinner vidare på i "I'm into you", det låter nytt och det låter bra.

Min vän Johan har gjort en jättebra Spotify-playlist med J.Los 23 bästa låtar, lyssna på den! Själv minns jag hur frustrerande det var när man såg videon till Love don't cost a thing och älskade låten, och sen köpte man cd-singeln och så var det inte riktigt lika bra, för i videon har låten ett litet break, ett litet dansparti, och när musiken sedan tar fart igen gör den det stegvis, väldigt dynamiskt och effektfull. Kolla från ca 2:40 in i videon:



Ett tag var Jennifer Lopez symbolen för kommersiell popmusik. Jag minns tydligt att Jan Gradvall poängterade, apropå "If you had my love", att den bästa popmusiken alltid är den kommersiella dansanta R&B-musiken, att man borde lyssna på den nu och inte vänta tills den ompaketeras till en snygg box i framtiden. Ett par år senare sågade Andres Lokko detta argument när han recenserade J.Los skiva "J.Lo" i Feber: "jag väntar gärna på den där Rhino-boxen vi alltid pratar om och återkommer i ämnet om femton år. Just nu har jag viktigare saker att pyssla med. Som New Sector Movements, The Strokes, Recloose, Ed Harcourt, Turin Brakes och nya Blaze". Ha, så som försäljningen av cd-skivor ser ut idag undrar jag om det över huvud taget kommer släppas några nya Rhino-boxar 2016. Men vilken singel från 2001 står sig bäst idag, Ed Harcourts "Something in my eye" eller J.Los "I'm real (murder remix feat. Ja Rule)"? Just det. Case closed.

PS jag tycker att "Love?" är en rätt bra albumtitel! Lol?
#1 - - Max:

minns också hur frustrerande det var när man såg videon till Love don't cost a thing

#2 - - gustav:

Lol? Hahahahahaha.

#3 - - j:

Sugig platta lysnna på Bella med Teddy Thompson istället..

#4 - - J-Kelly:

Vi kanske ska vara ärliga mot oss själva nu Nicholas. det är dags för dig att satsa på din civila karriär för du håller inte måttet. Först ger du Teddy Thompson ett ljummet betyg och koncentrerar dig på dom kända föräldrarna. sen ger du Jennifer Lopez bra betyg. Jag hade tänkt skriva att du skulle koncentrera dig enbart på hip-hop och soul sen kom jag på att du förmodligen aldrig hört varken The Artifacts Lynden David Hall eller The Nonce. Så slutsatsen blir att du nog ska gå omkring med din ipod på något campus men närma dig inte en recensent sida det blir så fel. MVH Alf Jonas Johansson

#5 - - J-Kelly:

hallå

#6 - - J-Kelly:

Hur fan kan man gen denna platta 4/6 den är ju heeeelt värdelös, jävla chile-tattare.

#7 - - okänd brud:

men guu alf, lugna dig gumman.