Annika Flynner: äsch, jag orkar inte skriva snitsiga kommentarer till de här recensionerna. Det är tre stycken. En kom i oktober, en i januari och en i mars, men ingen har synts här på bloggen. Jag ville vänta tills alla fanns på Nöjesguidens hemsida, för tillsammans bildar de en trojka, ett stenhårt bevis på hur bra hiphopgruppen The Pack är just nu. Kolla upp alla de här albumen, kära läsare, lova det. Det är popmusik som är ung, ball och stenhård.



The Pack - Wolfpack Party (2010)

Nicholas: De var unga, gulliga och rappade om skor istället för crackförsäljning.Fyra år efter hitsingeln Vans är The Pack dock ett helt annat band, vilket inte minst märks av att medlemmen Lil B totalt har flippat ut som soloartist med fullkomligt bisarra texter och beats som inte låter som något annat. Andra albumet som grupp hålls ihop av en gemensam längtan efter, och beroende av, dekadent klubbande. Hårt, kompromisslöst och helt oemotståndligt.

BETYG: 5/6 (från Nöjesguiden)



Lil B - Angels Exodus (2011)

Nicholas: Kvartetten The Pack är hiphopens The Beatles. Young L är unikt musikalisk (Paul McCartney) men Lil B är den som fascinerar mest (John Lennon). Som soloartist rör sig Lil B mellan ambientsyntar, gotisk dramatik, djupt personlig spoken word, hedonistisk gangstaswag, samplingar från 80-talspop och förvirrad hybris. Rapvärldens Ariel Pink, om man så vill. Föga förvånande är han också ganska ojämn, och bara på några få låtar når Angels Exodus samma höjder som 2009 års makalösa 6 Kiss. Men det är gott nog. Att göra jämna skivor är för övrigt ett överskattat ideal.

BETYG: 5/6 (från Nöjesguiden)



Young L -Domu-Kun (2011)

Nicholas: The Pack fortsätter att briljera. Bara veckor efter Lil B:s fina soloalbum Angels Exodus släpper nu Young L, gruppens ljudarkitekt och dess första stjärna, ett mixtape med 16 fantastiska nya beats över vilka han slappt rappar om rosévin och sex. Fängslande som Lil B kommer han aldrig bli, men som producent är han visionär och har en helt egen stil. Minimalistiska rytmer, rå sub-bas och sönderfallande syntljud. Genuint modern popmusik.

BETYG: 5/6 (från Nöjesguiden)

Annika Flynner: En sak till. Eller okej, två: kolla gärna upp Clams Casino och hans färska mixtape "Instrumentals", det är skitbra. Det är han som producerat Lil B:s allra bästa låtar, som "What you doin" och "Cold war". Det är en skiva som låter finfint att lyssna på, inte som en trist samling beats där det aldrig händer någonting. Och den andra grejen: jag har ju tidigare skrivit om förra årets minsta trend, men glömde att påpeka att även The Pack var en del av denna. Eller är jag är den ende som hör tydliga ATB-vibbar på underbara singeln "Wolfpack Party"?

#1 - - Juice Mannen Hugo:

#2 - - Juice Mannen Hugo:

Väl skrivet!

För övrigt, även Stunnaman och Lil Uno har släppt tejps i år. Lil Uno är ju väldigt så där men har spännande beats och Stunnman vinner på att göra solomusik.

#3 - - Simon:

Kvartetten The Pack är hiphopens John Cleese?

#4 - - Nicholas:

Stunnaman = George Harrison

Lil Uno = Ringo Starr



Simon - va? Vg utveckla