noterat

Publicerat i: Allmänt

Igår presenterade DN "25 klassiska mästerverk". Alltid trevligt med lite kanon, i alla fall om man som jag tycker om att gnälla. Varken Haydn, Mendelssohn eller Rimskij-Korsakov fanns med på listan. Men jag blev glad över en grej: Martin Nyström stavade Stravinskij med "ij" och inte "y" på slutet. Tack för det.

PS jag gissar att Lars Vilks-affären blir den slutliga knuffen som Sverigedemokraterna behöver för att säkerställa en plats i riksdagen efter valet i höst. Tack för det, Lars.

#1 - - Malmö:

På engelska/amerikanska brukar de skriva Stravinsky.

#2 - - Magnus J:

Mordhotet på Lars Vilks är hanteras enligt devisen "Business as usual" bland vänsterintellektuell medeklass.



"jag gissar att Lars Vilks-affären blir den slutliga knuffen som Sverigedemokraterna behöver för att säkerställa en plats i riksdagen efter valet i höst. Tack för det, Lars."



Det är i sanningens namn ett osmakligt och felaktigt påpekande att göra om en person som försöker hantera en tillvaro under dödshot.

#3 - - CM:

mycket märklig kommentar. nicholas alltså.

#4 - - Henrik:

Allvarligt, skivjäveln är ju en Absolute Grisfest för klassisk musik. Att förment seriösa skribenter horar sig till att sälja den är ju skamligt.

#5 - - D:

Skärp dig, Nicholas! Är väl extremisterna som vill döda någon för att denne anses göra misshaglig konst som ska klandras i så fall, inte konstnären.

#6 - - Jesper (jeps):

Så otroligt jag träffade typ fyra av mina idoler igårkväll! Jättekonstigt detdär att jag skulle gå fram och hälsa på dig, var nog lite full, du var kortare än jag trodde..konserten var fin



tänkte du på att gittaristen ser exakt ut som den där killen i band of brothers och lock stock? galet lik va=? Ha det fint!

http://www.imdb.com/name/nm0002077/

#7 - - J:

Jag kommer verkligen inte att rösta på SD i år och gillar det mesta Nicholas skriver men för helvete, skärpning. Argumentet att Vilks ska "tänka sig för" (gäller det förbudet bara i valtider?) och att hans verk kan användas för att spela högerextremister/SD etc. i händerna är absurt.



Reaktionerna från politiker och kulturskribenter är inte särskilt förvånande. Nu ser vi någon sorts halv kappvändning av typen "dum teckning, men ok då, jag försvarar dina pojkstreck" eftersom situationen helt plötsligt blev allvarlig. Vilks vill blottlägga mekanismerna inom konst- och kulturvärlden. Vem kan påstå att han har misslyckats? Det är så fantastiskt mycket slingrande som bekräftar Vilks tes.

#8 - - Gustav:

Vad man tycker om vare sig Vilks eller yttrandefrihet har inget med saken att göra. Nicholas har 100% rätt i att affären ändå kommer bidra till ytterligare framgångar för SD. Det är inte Lars Vilks fel ensamt, men hans arrogans har inte hjälpt.



Oavsett vad man vill bevisa med ett pojkstreck är det fortfarande ett pojkstreck.

#9 - - Max:

snacka inte skit om lars vilks