Nicholas: Jag har aldrig gillat Rick Ross, med undantag för klassikern Hustlin’, han har varit en ganska trist rappare och använt jobbigt fläskiga beats. Men på detta fjärde album har han slipat sin rapkonst rejält – så gott som varje textrad innehåller snygga flerstaviga rim – och valt beats som är så bra och pampiga att fläskigheten inte längre känns som en belastning utan som en tillgång. Han skapar nästan en ny rapgenre, en sorts guld-gangsta: kasinovinster, kokainfester och kvinnor i dyra aftonklänningar. Man svimmar av all champagne. Det är bra. BETYG: 5/6 (från Nöjesguiden)

Annika Flynner: Man kan ju fråga sig om guld-gangsta egentligen är något nytt. Det var 14 år sedan som Nas släppte singeln och videon "Street Dreams". Men då, och ända sedan dess, handlade det om just gatudrömmar, det var så uppenbart att allting bara var snack, musiken lät alldeles för hård och primitiv för att kunna utgöra soundtrack till lyxsviten i något hotell i Monaco. Rick Ross däremot, han går hela vägen och häller varm vaniljsås över hiphopvärlden. Han hittar verkligen de där beatsen, den moderna motsvarigheten till Isaac Hayes "Hot Buttered Soul". Att han sedan rappar om typ analsex tar inte bort illusionen, utan förstärker snarare känslan av Romarriket-dekadens.

För övrigt är det svårt att inte gilla Rick Ross efter att ha hört Raekwon snacka om honom (4:25 in i det här klippet). Åh gud vad jag älskar Raekwon.
#1 - - D:

Fusk!!! Var det inte ett "riktigt" inlägg efter varje NG-recension som gällde? ;)

#2 - - Nicholas:

Hjälp, fariséerna är efter mig! Det kom ju typ fem "riktiga" inlägg på raken förra veckan, så give me a break.

#3 - - Klas:

Bra grej det här med kommentar på kommentaren. Keep em coming!

#4 - - Petter:

Jag gillar Ross inledande rader på smutsversionen av "Monster" (tydligen ett spår från Kanyes kommande skiva), ännu ett klassiskt inlägg i jag-är-ett-jävla-svin-du-borde-hata-mig-rapen (som bland annat Ice Cube ofta kör på):



"Bitch I'm a monster, no good bloodsucker, fat motherfucker, now look who's in trouble"

#5 - - Jeps:

#6 - - Jeps§:

Na mean...come on! gillar att så många stora rappare gillar weezy fast typ alla jag känner som gillar hiphop hatar honom

#7 - - Nicholas:

Hur kan man gilla hiphop och hata Lil Wayne? Hur är det möjligt?

#8 - - TPW:

Ross vers på Maybach Music 3 är jag lite svag för. Trots att han inte tar i alltför mycket låter det ändå väldigt kraftfullt, på ett sätt som hiphop sällan är, med hans djupa röst i kombination med det dyra,dyra J.U.S.T.I.C.E Leauge-beatet.



Sedan skäms jag lite.