Genève

Publicerat i: Allmänt

Den enbente


Cherchez la femme

Yo. Jag har varit i Genève igen. Det är en trevlig stad, man kan promenera överallt, den känns lite fransk och lite italiensk och det var 28 grader varmt hela tiden. Nästa gång jag ska dit ska jag ta båten till Lord Byrons slott. Det ligger nära Montreaux. En stad som jag annars förknippar med Marvin Gaye. Hade inte Genève några lokala kulturhjältar? Har det alltid varit en stad där folk bor i korta och intensiva snuttar av sina liv? Voltaire eller Rosseau ska tydligen komma från Genève, men jag vet inte vem av dem det var. Skulle kunna fråga min gamla vän Wiki men... orka.

PS Annika Flynner rättar: det var inte Håkan Engström som sa att det Lennart Persson inte visste om musik inte var värt att veta. Jag blandade ihop hans nekrolog med en av de tio andra jag läste samma dag. Engström skrev rätt fint om att Lennart Persson var en romantiker, någonting jag håller med om. Vem var det som skrev så kefft då? "Det var ju så, det Lennart Persson inte visste om musik var knappast värt att veta." Det var Sonic-redaktionen.
#1 - - Max:

fick du många hemliga vapnet-vibbar?

#2 - - Nicholas:

Alldeles för få!

#3 - - Pondexter:

Hey! Har du läst/hört "Drottninglandet" ännu? Boken är ju fin och bra och rörande och så, men musiken är litet av ett utropstecken. Inte riktigt vad man väntade sig av Frida Hyvönen. Det låter mest av allt som våren, knoppar som dyker upp i träden och buskarna, bäckar som börjar flyta genom skogen i Västerbotten. I princip helt instrumentalt. Och ganska underbart!

#4 - - Nicholas:

Låter trevligt. Jag var på releasepartyt till boken men blev inte helt impad då. Man kanske ska ge den en chans till.

#5 - - Hugo:

Asså det första jag tänkte på den dagen jag var i Geneve var att alla kändes fett gangstriga. Antigen rena getto-gangsters med Fubu-jeans, eller Tony Montana-snubbarna med skjortkragen utanför kavajen och stora guldkedjor runt halsen, eller de gråa affärsmännen med ett lite för stort leende - ekonomiska brottslingar.



Allting kändes som bluff, hittepå-butiker som egentligen bara var framsidor åt alla världens pengatvätt.



Inga såna vibbar?

#6 - - Nicholas:

Haha! Ja, nu när du säger det så...!



Det är en hård stad. Två nioåriga tuggare kom fram och ville ha min cocacola-flaska och blev riktigt sura när jag sa nej.