believe the hype

Publicerat i: Allmänt

Glasgow - aldrig varit där, kommer förmodligen aldrig åka dit.

Glasvegas! De är BRA! När hörde du senaste ett konservativt brittiskt gitarrpoprockindeband som inte var fruktansvärt dåligt? Glasvegas är allt varken Libertines eller Arctic Monkeys var, men som alla ändå försökte få det till att de var. Ha, det blir uppenbart vilken stor lögn det var nu när man kan jämföra med Glasvegas ljuvliga POPLÅTAR. I ärlighetens namn är inte alla deras låtar av samma höga kvalitet, men "Flowers and Football Tops", "Stabbed", "Whitey" och en låt till som jag glömt namnet på, de är RIKTIGT jävla bra. Vad glad man blir.

PS jag lämnar plats här __________________ för alla haters som vill kommentera någonting om att det här bara är ännu en Andres Lokko-hype och att det är sorgligt att folk fortfarande bryr sig om gubbens tips. Ja ja, keep hatin', haters. Jag tycker "Flowers and Footballs Tops" är en underbar låt och blir glad när jag hör den, ja till och med av att tänka på den. Jag är tacksam för att den nått mig. Det är skönt också att få omvärdera sina ståndpunkter: nej, gitarrband är faktiskt INTE nödvändigtvis världens tråkigaste och sämsta musik. Så är det med bra konst: den gör en ödmjuk.
#1 - - Bernhard:

Glasvegas verkar onekligen bli höstens Fleet Foxes. Jag är nog inne på min tredje chans nu, vet inte hur många de ska få. Tycker fortfarande de bara låter som en mix mellan MBV och BD.

#2 - - Henrik:

Grejen är väl att dåliga britiska gitarrband är världens tråkigaste och sämsta musik, och att det var länge sen det fanns nått riktigt bra. Därför glömmer man mellan varven hur trevligt det kan vara.

Personligen tycker jag tycker nog att Glasvegas är bättre än Fleet Foxes.

#3 - - Tatti:

Ja en blandning mellan JAMC och BD typ. Hur man man inte gilla Libertines? Så vackert så vackert.

#4 - - Nicholas:

Hej alla förkortningar! Lika bra iofs, för BD blir ännu keffare om man skriver ut hela bandnamnet. Jag tycker att Glasvegas (svårt att förkorta; ändå rätt töntigt bandnamn) har väldigt bra melodier och en väldigt bra sångare, det skiljer dem från typ alla andra samtida brittiska band. Att jämföra dem med Fleet Foxes känns poänglöst, det rör sig om två helt olika estetiska ideal. Samma sak med My Bloody Valentine. Libertines kan man dock jämföra dem med och gosse, vad mycket bättre Glasvegas är än Libertines! Karisma eller inte karisma som person, Pete Doherty har ingen sångröst som får mig att känna någonting. Och melodierna trippar fram och tillbaka i ett fattigt register. Glasvegas melodier bara skjuter iväg, rakt upp i luften. I love it.

#5 - - Bernhard:

Självklart befinner sig Flert Foxes och Glasvegas på alla sätt och vis, bokstavligt talat, på två olika kontinenter. Jag syftade såklart på den svenska mediahypen. Där har vi ju till och med, som så ofta, ovan nämnda urkälla gemensamt.

#6 - - Tatti:

Jag tycker inte att man kan jämföra Glasvegas och Libertines heller, det är inte riktigt samma estetiska ideal där heller. Gillar Glasvegas men blir faktiskt inte berörd på samma sätt som av Doherty. Förstår inte att vissa har så svårt för honom. Tycker han är berör på samma sätt ssom Johnny Thunders. De som avfärdar Libertines och Babyshambles som ett rockband i mängden missa verkligen något. Hoppas Glasvegs växer, tror den kan göra det.



#7 - - matti alkberg:

Glasvegas kommer inte att växa. De är House of Love fast nu.

Jag älskar dem nu, men snart kan jag inte lyssna på skivan. Jag vet det. Jag skiter i det.

#8 - - Tatti:

Haha House Of Love, ja fan det kan stämma. Ibland tycker jag att de är skitbra, ibland sjukt tråkiga, hm ja fan det stämmer ju faktiskt de är House Of Love fast nu. Nej viktigast nu är kommande skivan med Mark Olson och Gary Louris, japp så tråkig är jag.

#9 - - Nicholas:

Brasklapp: jag hörde den färdiga versionen av skivan nu, och av någon bisarr anledning har de bytt ut "I'm gonna get stabbed" mot en ny låt som också heter "Stabbed". Som är riktigt keff. Originalet är en rusigt desperat poplåt à la The Nerves "Hanging on the telephone". Den nya är en bull spoken word över första satsen i Beethovens månskenssonat. Riktigt cheesy faktiskt.

#10 - - GG:

ett nytt the alarm, känns oerhört angeläget.

#11 - - ulla:

ni är ju knäppa allihop. :( :)

de låter som coldplay med arbetaralibi och lite bättre fantasi. det är fint att de är sådär drömska och har kärleksbudskap, men musiken är bara dålig. fleet foxes är ok en sommarnatt på wow, eller om man är riktigt riktigt lobotomerat kär, annars som sämre, random förmktlofidist-amerikanska varianter av 70-talets föregångare. house of love var lite mer spännande på sin tid men är rätt överskattade, lite tråkigt. libertines var ok när man var 18, som en mainstreamdänga, nu är de torrare än gammalt te. BD är i en klass för sig. My bloody valentine är jäkligt jobbiga att lyssna på, men är riktigt välgjord musik och går verkligen inte att jämföra med glasvegas. glasvegas är stadiumrock om fotbollssupporters vågade erkänna sin känsliga sida. jag tror att de som gillar glasvegas är lite hämmade fotbollssupporters som plötsligt fått tillgång till d-moll.. :) men det är gulligt att folk berörs av sånthär. eller så är det skrämmande, ang meningen ovan.

#12 - - ulla:

haha, titta vad rätt jag hade!

"Softar lugnt på torsdags kvällen efter en dag på jobbet och ett fyspass.

Riktigt skönt är det då att lyssna på det skotska bandet Glasvegas från Glasgow."



http://langhamcourt.blogspot.com/2008/12/kasta-inte-vegas-i-glas-hus.html



till bloggarens försvar kan jag säga att jag tycker fotbollspojkar är sexiga, trots att de gillar glasvegas.