Läget? Jag har haft en lugn helg. Bakat bröd. Sett om "Radio Days". Druckit billig öl på Carmen. Läst wikipedia-artikeln om Prokofjev. Lyssnat på Cocoa Teas mysiga Obama-hyllning som har en rolig video: http://www.youtube.com/watch?v=NPIMkDjzAlc

This is not Hillary Clinton (Obama!)
This is not John McCain (Obama!)
This is not Chuck Norris (Obama!)
and this is not John Wayne (Obama!)

För övrigt: jag tycker inte att det har skrivits så mycket om att Obama tog upp homosexuellas rättigheter i sitt segertal ("whether you're gay or straight" etc). Är inte det ganska stort? Hur många statsöverhuvud börjar snacka om HBT-issues så fort de blir valda? Och dagen efter gjorde Fredrik Reinfeldt mig glad - faktiskt! - när han körde över Göran Hägglund och meddelade att han ska driva igenom ett lagförslag om att homosexuella par ska få ingå äktenskap. Ändå gött.

* * *

This just in: Miriam Makeba har dött. 76 år gammal. Rest in peace. Hon fick i alla fall uppleva Obama.
#1 - - Luca Brazi:



Själv föredrar jag Calypsoversionen



http://au.youtube.com/watch?v=9hkdrbxP8wI&feature=related



Sarah palin, she could shoot a moose...

but you support womens right to choose!



#2 - - Max:

Han sa faktiskt "whether you're gay or straight" före valet också. Jag tänkte, ey chilla med detta till efteråt. Det är för övrigt uppror här i Cali mot proposition (H)8, som fråntar homosexuella par rätten att gifta sig. En sak som väckt debatt är att en oproportioneligt stor andel av de afroamerikanska väljarna röstade för förslaget.

#3 - - Nicholas:

Intressant - för man tänker ju att homofobin som är så uppenbar i hiphop är en klassgrej, ingen kulturell grej. Men även Cosby-människorna är alltså gay bashers?

#4 - - max:

Jon Stewart skämtade om det, "I guess the oppressees now have become the opressors - that didn't take long". Framförallt är det nog en religiös grej. Kyrkorna har varit riktigt aktiva i anti-gay propagandan. Det främsta argumentet som yes on 8-kampanjen har kört på är att barn inte borde lära sig om homoäktenskap i skolan.



Rodney King är dock pro homo. Han är med i den här säsongen av celebrity rehab. Där berättade han att vid hans rättegång råkade det vara en gay rights-demonstration utanför domstolen som började protestera mot hans dom, och det var så hela skiten började.

#5 - - Henrik:

Jag har läst att det svarta kvinnor som röstade nej, hela 95% av dem. Svarta män röstade ungefär som alla andra.



Och sen är det faktiskt lite udda att tjata så jävla mycket om hur svarta rästade när det var kristna som föreslog, lobbade och röstade frör lagen. kristendom = förtryck.