la derelitta

Publicerat i: Allmänt

Alltså jag måste ändå säga att jag älskar att DN Kultur varje söndag eller vad det är ägnar en hel sida åt ett konstverk - bara för att de tycker att det är gött. Det har inget nyhetsvärde, det säljer ingenting, det syftar inte till någonting annat än att ge läsaren en trevlig upplevelse. I söndags var det Botticellis "La Derelitta" som inte bara var väldigt vacker, utan även hade en väldigt bra kommenterande text. Det var bara: varsågod, här får du något fint. Som en oas i det svenska medielandskapet. Tack.
#1 - - Henrik:

Du som skriver för Nöjesguiden, är det inte dags att du traskar upp på redaktionen och styr upp skiten? Det håller inte att illustrera en årsammanfattning med Mårran.

#2 - - Lille-Mats igen:

Fint att du ger DN beröm för sin konstsatsning. Det kommer ju hela tiden nya läsare, både unga och äldre,som kan bli förtjusta över att plötsligt få tillgång till tidlösa konstverk.



Särskilt som dessa ovärderliga konstverk är spridda över hela världen - plötsligt i Edinburgh kommer man in i Skottlands statliga konstmuseum och finner ett helt rum fullt av - Botticelli (en underbar blå madonna, till exempel) Raphael, och ett otal andra renässanskonstverk, tillkomna ute i Europa för 500 år sedan och på något vis förpassade till Edinburgh. Då är det bra om någon lyfter fram all konst som finns här och där i världen.



Samtidigt är det bra att berömma - även DN kultur behöver få höra att de gör bra saker ibland...