Trevligt nog verkar det börja bli inne med reklamfilmer med bra musik. Bredbandsbolaget har just nu Barrington Levys "Here I come" (en av få bra låtar på sista skivan i "The Story of Jamaican Music"-boxen; jag hatar ju dancehall egentligen) där de dessutom vågar sig på att låta låtens text utgöra hela punchlinen i reklamen, sympatiskt. 3-mobilerna har Chairmen of the Boards mästerverk "Give me just a little more time". Den låten, liksom Harpos "Movie star", lyssnade Jens Lekman nog väldigt mycket på när han hittade på blåsarrangemanget i "The Opposite of Halleluja". Jag älskar Chairmen of the Board. Deras "I'm on my way to a better place" har aldrig lämnat min topp 5 över världens bästa låtar. Och "Working on a building of love" är fruktansvärt bra den med.

Läste ni förresten Thommy Berggrens Lars Norén-diss i DN häromdagen? Konstigt att de publicerade den, det var riktigt låg nivå. "Du skriver att jag och Keve inte var bra nog för dig, men det var vi som tyckte att du inte var bra nog för oss! Du är patetisk och pretentiös! Lasse Liten!" och sen en parodi på ett dagboksinlägg från boken. Eh, soft? Intressant att Lars Norén-boken är en sån vattendelare, alla verkar älska den och bli totalt uppslukade av den, utom de som är omnämda i boken vilka istället hatar den (och upphovsmannen själv, what a coincidence!) av hela sitt hjärta. Jag tror den är bra. Men 1700 sidor? Önskar att jag hade den tiden.

Annat konstigt i DN: Fredrik Strage recenserade Lil Mama-skivan och tycker att "G-Slide (Tour bus)" är enda bra låten. Say what? Det är ju den sämsta! Det är ett skolexempel på en låt som är bra i teorin men kass i praktiken. Att blanda en barnramsa med lite moderna beats och syntar och rap - det är en sån rockjournalistfälla. Det är ytligt. När ska man lyssna på "G-Slide (Tour bus)"? Inte på dansgolvet, den är alldeles för mjäkig för det. Inte på radion, då sträcker man sig efter ett baseballträ efter andra refrängen. Inte... nån gång faktiskt. Jämför med Nellys "Country grammar", där barnramsan var invävd i själva låten (isället för en sorts novelty-grej som stannade upp allt), och låten var dödligt svängig hela tiden. Nellys kanske enda bra låt, men den var riktigt bra.
#1 - - koff:

Alltså, det här med din aversion för dancehall vad är grejjen med det? Och gäller detta också dub, lovers rock
och allting sådant? Det är ett sjukligt beteende fröken Flynner!

#2 - - Dj XLars:

Batter Up! Bättre än country grammar, men fler bra låtar har han inte gjort.

#3 - - Isabel:

är det verkligen förvånande eller intressant att norén blir en vattendelare på samma sätt som lundgren blev det i höstas? autencitetsanspråk, oavsett hur små de må vara, bemöts ju visst alltid på samma sätt. och att DN ger plats för såna som berggren på sina kultursidor är väl snarare regel än undantag vid det här laget..

#4 - - D.D.:

Jag tycker också att "G-slide" är bästa låten.

Vad gäller Nelly chockade han ju helt nyligen med en riktigt bra hyphylåt, "Bay".

#5 - - jeps:

Skulle vara mumma om Strage gjorde en typ top 100 hip hop moments istället..då kanske man skulle palla med den lite mer...vissa av videorna är rätt bajs egentligen

#6 - - Birdseed:

Det intressanta med Chairmen of the Board (eller en av de intressanta grejerna) är kopplingen till skumma Carolina-scenen Beach Music, nån slags felande länk mellan garagerockband som Swinging Medallions och northern soul, plus gubbighet.

http://www.thevanities.org/vanity23.html

#7 - - Isabel:

'g-slide' är bästa låten i versen, men krackelerar ju HELT i refrängen. nellys 'bay' är årets låt. lätt.

#8 - - Lillsven:

Jag satt faktiskt och funderade på om inte DN publicerade det där skräpet för att typ hela kulturredaktionen älskar Norén. Kan det ha funnits något annat skäl liksom? Fan, Berggren tillåts breda ut sig över ett helt uppslag och kommer ändå inte på något sakligt att säga. Var ju bara känslomässig skit alltihop!

#9 - - Aadam:

Jag tycker att Nelly gör sin bästa prestation någonsin på "Girlfriend (Neptunes remix)".

#10 - - jeps:

tre personer vars produktioner KAN vara fantastiska men röstprestationer suger hårt.. hårt hårt
Will.I.Am, Kanye West och fucking Pharell....extremt trött på den senare

#11 - - retrooooooooooo:

hot in herre och den där duetten med kelly rowland. var ju hits och rätt bra. bay är som sagt grym.

apropå tidigare poster så har jag kommit på att länken
(rhizomsk då) mellan uematsu och klassisk musik (lite ospecifikt, men jaja) stavas italiensk proggrock - alusa fallax, alphataurus och banco del mutuo soccorso.

#12 - - Tatti:

Blev besviken på Thommy, fan jag gillar ju honom men det var sjukt lågt. Funderar på att dra Noréns och Virginia Woolfs dagböcker i sommar, fast då kanske det inte blir så mycket annat gjort.

#13 - - Henrik:

Ni har ju fel allihopa, Shawty Get Loose är bästa Mama-låten.

#14 - - Nicholas:

När jag tänker efter borde ju Nelly och Lil Mama spela in ett album med bara duetter. Skulle vara grymt: man skulle inte hinna tröttna på någon av dem, och de skulle kunna styra upp en lattjo stämning i studion.

För övrigt läste jag nyss Fredrik Strages krönika om rockjournalister-som-älskar-att-älska-Celine-Dion från igår. Den var riktigt bra. Typiskt.

OBS Jag älskar Thommy Berggren (och jag har sagt det till honom, ett ganska awkward moment för fyra år sedan när jag stötte på honom på Djurgården, det var en stekhet sommardag och en av få gånger jag gått omkring i bar överkropp). Som skådespelare är han - bäst. Som regissör är han - förmodligen väldigt duktig. Som litteraturkritiker är han, uppenbarligen, en affektdriven amatör. Can't win 'em all.

#15 - - K:

Anledningen till att DN publicerar Berggrens utfall är väl att Schottenius driver en kampanj mot honom. Hon kallade boken för en hink skit och är tydligen inte heller främmande för den verksamheten

#16 - - Andreas:

Du har ett gott öra. På Lekmans konserter brukar "Opposite of H" bryta ut i just precis "Give me just a little more time".