mayonaise

Publicerat i: Allmänt
image237
Billy Corgan, underskattad! "Mayonaise" från Smashing Pumpkins andra skiva (när de fortfarande var mer grunge än emo) är så himla bra. Som all bra rock är den extremt välproducerad - gitarrerna har körts genom så många avancerade filter att det inte längre hörs att det är händer som river över strängar, det enda som hörs är en ström av vackert brusande ackord. Som en bra My Bloody Valentine-låt, faktiskt. Fast med fler ackord och med en fin synkoperad melodi och ett härligt Amerikanskt stick där Billy Corgan kvider "I - just - want - to be... me!". He he he. RIktigt bra. Jag hörde låten först när jag gick på mellanstadiet och Caroline gick på högstadiet och hon var nere med grunge. Hennes Pearl Jam- och Alice in Chains-skivor vågade jag mig aldrig på. Men "Siamese dream" lånade jag ibland och lyssnade på trean, sexan och nian. Framförallt nian. Det var "Mayonaise".



PS Jag skriver för en tidning som heter Nöjesguiden. Den har fått en ny hemsida som är misstänkt lik Rodeo-hemsidans nya ansikte. I alla fall, i senaste numret skrev jag en liten artikel om pengarnas plats i poptexter, och om ni inte orkar ge er ut på stan och hämta tidningen så finns den här: http://new.nojesguiden.se/node/15820
#1 - - Tatti:

Riktigt bra skiva. De och Afgan Whigs håller än "Gentlemen" i synnerhet.

#2 - - Lill-sven:

Riktigt välskriven artikel och detta må kanske inte vara den intressantaste av kommentarer, men vafan, ibland får lite hederlig, ärlig beröm banne mig räcka.

#3 - - Lill-sven:

Hur ställer du dig förresten idag till den artikel du skrev om Kanye i DN för ett antal år sedan?

#4 - - max:

är du nånsin orolig för att urvattna ordet underskattad?

#5 - - Staffan:

Har SP nånsin varit emo?

#6 - - J:

C! Haha! Världens bästa skiva! Nästan! Eller jo!

Befriande - Mayonaise är en gammal våt dröm - och sååå fint att du drar upp den ur Corgans senare dynga, den låten kan faktiskt fortfarande få mig att känna...KÄNNA någonting. Händer inte ofta. Trean, sexan och nian. Just det. KRAM!

#7 - - gustav:

staffan: beror ju på hur man definierar emo men i vilket fall är de en av de skyldiga till dagens emo. tänk om per bjurman vetat det när han en gång skrev att vi i framtiden skulle se på dem "som vi ser på midnight oil idag". ja, jag erkänner, jag kommer bara ihåg det citatet för att jag varit ett odrägligt pumpkinsfan.

jag vill f.ö. hävda att rätta tipsraden är fyran, femman, sjuan, nian.

#8 - - bridgeman:

siamese dream är väl en av 90-talets bästa rockskivor men konkurrensen är ju inte mördande direkt.
lite sur för din recension av Pacific men det är ju svårt att utveckla ett resonemang när recensenterna inte tillåts skriva mer än femtio ord.

#9 - - Tatti:

Så ni hatar Afghan Whigs?

#10 - - matti alkberg:

Smashing Pumpkins? SMASHING PUMPKINS?

#11 - - Nicholas:

Bridgeman: jag hade gärna skrivit en hel A4 om varför jag inte gillar Pacific, men det fick jag som sagt inte. Men jag tycker att de är lättviktiga Embassy-kloner - det är inte så att jag inte tilltalas av den typen av musik, jag tycker bara att de inte är särskilt begåvade på att göra den.

Lill-Sven: tack tack. DN-artikeln, jag vet inte, jag tror jag i princip tycker samma sak idag men det var väl ganska präktigt skrivet. Men jag tror jag uppskattar mer musik idag än vad jag gjorde då; en Chingy-låt är inte nödvändigtvis dålig (även om hans senaste skiva är kass).

#12 - - gustav:

jag är glad för din sågning av pacific, och då gillar jag ändå skivan. men nån måste fan säga emot.

#13 - - Tatti:

Den är inte dålig men förvånansvärt tråkig.

#14 - - Anonym:

är det inte lite tråkigt med recensenter som kommit till den rutinerade tråkiga nivån på sitt recenserande att de måste använda ordet "tråkigt" i recensionssammanhang?
aldrig förstått vad tråkigt har med musik att göra. men nu är det väl dax att Dylan gör nåt roligt, ja ni fattar vad jag menar. ordet "tråkigt" borde förbjudas i recensionssammanhang. haha det här inlägget var ju i och för sig inte heller så kul.

#15 - - Nicholas:

Hm, intressant kommentar. "Tråkig" är i och för sig ett ganska slappt adjektiv, man kommer liksom undan lätt om man väljer att kalla något för tråkigt - men å andra sidan, ibland ÄR ju något verkligen tråkigt och inget annat. Inte dåligt, inte provocerande, bara rätt bull, rätt tråkigt.

#16 - - Tatti:

Precis. Jag hade ganska höga förväntningar på skivan, den visade sig dock vara just tråkig. Hade nästan hellre att den i så fall var provocerande dålig.