... så gillar jag deras skiva väldigt mycket. Framförallt gillar jag att den är så poppig och lättillgänglig (utan att förlora det där svävande innerliga), något som americana-rockers sällan brukar bjussa på. Men jag har en fråga: "He doesn't know why", den har en melodi som jag känner igen som fan, men vilken låt är det de har lånat från? Blir galen av att klura över det.

Annan bra musik just nu: andra satsen i Haydns "Maria Theresia"-symfoni (nr 48). Väldigt enkel och anspråkslös, bara lite stråkar och en valstakt, men det är så vackert. Det är speciellt ett parti som första gången hörs cirka två minuter in och återkommer lite senare, melodin tar några tassande danssteg fram och smyger tillbaka lika försiktigt och värdigt... det är så himla, himla vackert.

Jag har försökt lyssna på Air France-EP:n också. Men det går inte, jag ser igenom dem. Det är för ytligt, för planerat. Deras lugna låtar fyller kanske en funktion som ren bruksmusik, men deras "lyckliga discolåtar" är straight up outhärdliga. Visste ni förresten att Air France en gång i tiden hette Sugar Spun Charge och var värsta Jesus and Mary Chain-kopiorna? Feedbacktunga gitarrer för hela slanten. Men klart man får utvecklas, jag är inte den som är den.
#1 - - Andreas:

Något helt annat:



Din blogg är skitbra, den enda jag läser regelbundet på hela internet. Men sen några veckor tillbaka är å,ä och ö på just denna blogg oläsbara. Istället för bokstaven är det lite konstiga tecken som i stort sett gör varje ord som innehåller å,ä samt ö väldigt svårlästa. Följden har blivit att jag knappt pallar att läsa hela texter. Har du gjort någon... eh, textändring eller något? Jag kan inte minnas att jag gjort något, är riktigt dålig på datorer övh.

#2 - - Lillsven:

Lustigt, jag har hittat en annan ripoff på den skivan!

Melodin i "Ragged Wood" är tagen ifrån Bo Kaspers Orkesters "Fullkomligt Kaos".

#3 - - Nicholas:

Vore riktigt sjukt om Fleet Foxes har svennebanan-jazz som major inspirationskälla. Men inte omöjligt!



Andreas: för några veckor sen flyttades bloggdomänen eller vad det heter, från blogg.se till publishme.se. Kanske är det därför som det blivit annorlunda? Men för mig ser all text helt normal ut, och ingen annan har sagt något heller. Skumt.

#4 - - Skuggan:

Började också lyssna på Fleet Foxes häromdan, samt Last Shadow Puppets. (Jag är lite efter). Eftersom vårt band själva gör poppig americana fast på svenska så vill jag önska er välkomna förbi. Idag skriver jag dessutom lite om Creekdippers./C