Igår såg jag och Caroline första avsnittet av Femmans "I huvudet på Gynning". Hilarious! Jag måste erkänna att jag inte haft någon djupare relation till Carolina Gynning. Jag rycktes aldrig med i dokusåpa-tornadon som svepte över Sverige för några år sedan, och följaktligen missade jag att det fanns någon som hette Carolina Gynning som vann Big Brother. Men Caroline har alltid tjatat om att hon är vår tids Anita Ekberg, och när man läser hennes krönikor i Punkt SE och hör en grovt skånsk röst i sitt huvud är det lätt att se charmen ändå, hon är gränslös och underhållande. Och programmet var toppen, om än alldeles för långt (det hade räckt med en halvtimme). Carolina Gynning har det ovanliga personlighetsdraget att hon är hetsig och hyperintensiv utan att framstå som neurotisk. Hon är bara all over the place och skitrolig. Hon bjussar på sig själv och är aldrig cool på ett drygt sätt, samtidigt är hon heller aldrig fjäskigt folklig. Hon gör någonting, sen tycker hon det är jobbigt, sen går hon ut och tar en cigg och säger "nä va fan alltså!". Det är kul. Hon är extremt självupptagen (pratar om sig själv i tredje person, "Gynning") och det är komiskt när hon pratar med folk och alltid får samtalet att handla om henne själv. Hon är som en fantastisk karaktär i en film, man gillar henne av samma anledning som man gillar Johnny Drama i "Entourage" eller Norma Desmond (Gloria Swanson) i "Sunset Boulevard". Hon är en fest, helt distanslös utan att bli osympatisk. Vet i och för sig inte om jag pallar se alla avsnitt av tv-serien - en timme i veckan är mycket att ta i anspråk av min dyrbara tid! - men jag måste erkänna att numera även jag är förtjust i fenomenet Carolina Gynning.


PS Alex Schulman var med i två minuter och visade ännu en likhet med Andres Lokko: ett proffs i skrift, obekväm i rutan.

#1 - - Eddie:

Ja, Gynning är minst sagt all over the place, kaotisk och extrovert med extra allt. Lite för mycket för min smak, blir alldeles stressad och trött i huvudet av att se och höra henne.
Hur som helst, tack för en superbra blogg - du skriver fantastiskt bra!

#2 - - Nicholas:

Oj, snällt! Tack!

#3 - - max:

Jag tänkte bara meddela folk att om de vill fortsätta följa obama-hillary-debatten finns det ett forum här:

http://blodmagnet.blogspot.com/2008/01/spkplumpen-vs-horan-och-madonnan.html

Gynning regerar för övrigt, hon har gått på spyken

#4 - - Petter:

Glöm inte att hon får bonuspoäng för att hon varit ihop med Nellee Hooper!

#5 - - max:

vem?

#6 - - Nicholas:

Nellee Hooper! Nothing compares 2 U! Björks första skiva! Hade han inte någonting att göra med Massive Attack också? Och är inte han dubbelt så gammal som Carolina Gynning, därtill brittiskt ful?

#7 - - ,:

usch, hatar att definiera folk efter vem de varit ihop med. och i det här fallet: kvinnoförnedrande

#8 - - Nicholas:

Yeah well, att lämna anonyma kommentarer är bloggförnedrande.

#9 - - Petter:

Jag definierade henne inte efter det; jag gav henne bonuspoäng för ett soft, originellt val. Alltså inte kvinnoförnedrande.

#10 - - Petter:

Det är väl han som producerat hela Blue Lines, surely? Inklusive Unfinished Sympathty, no?

#11 - - CM:

ja, det är det. björks debut också för den delen.

#12 - - Nicholas:

Apropå den - låter inte basgången i ?Human behaviour? väldigt lik ledmotivet i första säsongen av The Wire? Aaron Nevilles (tror jag) version av ?Walk with Jesus?. Hm, kanske bara typ första sekunderna, men ändå!