Lupe Fiascos (ganska) nya skiva är rätt dålig. Enda bra låten är "Superstar" som har melankoliska house-pianoackord och en refräng som låter exakt som "Sunshine" från första skivan. As good as it gets.
image211
PS Köpte de här skorna idag. Jag insåg till slut att man inte kommer undan med att köpa svarta sneakers, man bryter mot naturens lagar. Hur praktiskt det än vore - man tänker att de inte ser ut som sneakers men ändå ger alla fördelar, och de blir inte lika smuts-sunkiga, och de är oftast billigare - sorry, de är bara inte snygga. Min frustration över detta dilemma påminde om Seinfeld-avsnittet "The Switch" där Jerry och George sliter i sitt hår för att försöka komma runt det omöjliga (i deras fall, det omöjliga i att göra slut med en tjej för att bli ihop med hennes rumskompis).
#1 - - max:

eh...ja, vi vet vad the switch är

#2 - - Woody:

Adidas är tyskar.

#3 - - CM:

ja, det där var ganska förminskande faktiskt.

#4 - - jakob:

nej, du har fel. lupes nya ÄR bra

#5 - - Stefan Nilsson:

Du köpte samma skor som jag har! Fast vita. Hoppas jag aldrig träffar dig på stan, vi kommer ju se ut som bill och bull. Jag gillar de där skorna, fast jag är inte så förtjust i det gröna, annars hade jag också köpt dem.

#6 - - Petter:

Jag är inne på Jakobs spår här. Lupes nya skiva är bra. Jag gillar "stack that cheese"-partiet i "Hip-Hop Has Saved My Life", tyngden i många av spåren och bara i allmänhet Lupes ambition att faktiskt försöka berätta något. Hela den här The Cool-The Game-The Streets-berättelsen är väl lite löjlig om man är på det humöret, men jag tycker den är kul, rentav intressant när man väl engagerar sig lite. Snoop är också jävligt slick med sin avslutningsrad "dressed in something so fresh and wonderful, F&F and S-N double-O". Typ bästa han gjort sedan 2002. "Little Weapon" är jävligt bra, den med. Och "Dumb It Down", den är rolig - "Robots and skateboards, nigga?!". Skivan är på alla sätt bättre än Food & Liquor.

As for the whole hatin' på svarta sneakers: helt obefogat! Jag köpte ett par svarta med gulddetaljer i dag som ser ut som en miljon euro.

#7 - - Nicholas:

Max och CM - ber så hemskt mycket om ursäkt, men det kanske (förhoppningsvis) finns någon som läser den här bloggen som inte är ett analt Seinfeld-fan? (Eller am I kidding myself?)

Tror på Snoop 2008. Men Lupe Fiascos nya skiva fyller ingen som helst funktion såvida man inte är en emo-tonåring som behöver en inkörsport till hiphop som är lagom grå och osvängig. Beatsen låter som de var gjorda i England 1997.

#8 - - CM:

the switch står väl med i saol? man behöver verkligen inte vara anal för att känna till det i alla fall.

#9 - - Henrik:

Är inte i stort sett alla med minsta intresse för populärkultur anala Seinfeld-fans?

#10 - - gustav:

ibland stöter jag på folk som chockar mig med att inte ens känna till seinfeld. alltså det är sant. klart man ska förklara sig. dessutom är det ibland kul att se resumén trots att man såg förra avsnittet.

vad gäller petters invändning är det ju just guldet som gör undantaget-som-bekräftar-regeln av svarta sneakers.

#11 - - Caroline:

Hej, av olika skäl har jag lånat Nicholas I-pod. jag har därmed tvingats lyssan till Lupe (ditt jävla) Fiasco. Alltså tyvärr skivan är fånig. "This is what cool is..."? Whaaat?
En låt är bra som sagt, men resten? tror han försöker
bli komersiell, liksom publikvänlig, det hela är lite pinigt. Enligt mig, alltså.

#12 - - Stefan Nilsson:

Tyckte Lupes förra skiva var torr som knäckerbröd, så jag misstänker att nya inte är så bra heller.

Roligt att Snoop inte har några gästartister på nya skivan! Det kanske är ett falskt rykte, men om det är sant så är det kul. Tycker också det är roligt att det verkar lite som artister mer och mer börjat minska på tiden mellan skivsläpp.

#13 - - Nicholas:

Jag håller med, fast inom hiphopen har det väl varit en trend (för att inte säga norm) sedan 1999? Året då både DMX och Nas släppte två fullängdsalbum var, och Jay-Z släppte sin fjärde "årets skiva från Jay-Z". Och Cash Money och No Limit spottade ut skivor på löpande band, alla fattade ju att det var ett bra sätt att tjäna pengar på.

#14 - - Don Costa:

Lupes skiva är rätt trist ja. Däremot är låten "We On" som han gör med Gemini från förra året tokigt bra.