image221
Åh GUD vad jag älskar Cassie! Och hennes ständige producent/låtskrivare Ryan Leslie. Nya singeln "Is it you" bevisar att debuten inte var en engångsföreteelse - de är här för att stanna, deras kemi är for real, deras recept för poplåtar är vattentätt.

Alltså. Första gången jag hörde "Is it you" blev jag helt lycklig. Jag var ute och gick i Malmö en vacker ljus februaridag och hörde de där snälldistade gitarrerna och krispiga trummorna. Sen började Cassie sjunga:
I'm looking for a lover not a friend
Somebody who can be there when I need someone to talk to
I'm looking for someone who won't pretend
Somebody not afraid to say the way they feel about you

And I'm looking for someone who understands how I feel,
Someone who can keep me real and who knows (the way)
The way I like to have it my way
And I'm looking for someone who takes me there,
Wants to share, shows he cares
Thinking you're the one that I've been waiting for

Is it you? Is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me?
Could you be the one I need?

Och liksom, det är bara så BRA. Det är bara fyra ackord - för övrigt samma fyra ackord som i This Perfect Days "Fishtank", men det struntar jag i - men Ryan Leslie är så grym, han är en mästare på arrangemang. När refrängen kommer avfyras nyårsraketerna, Cassie svävar upp i luften och jag håller hennes hand. Jag känner inte marken. Jag blickar mot himlen. Det är ett perfekt popögonblick, ett sånt som gör livet värt att leva.

Cassie får inte så mycket props eftersom hon har sån svag röst (skulle inte vilja se en battle mellan henne och Mary J Blige) och för att Ryan Leslie aldrig gör låtar som är särskilt hårda, det är aldrig ghetto, aldrig down and dirty. Och visst, det kanske inte är någonting som får dansgolvet att explodera, men varför måste all R&B vara sån? Cassies musik har mer gemensamt med Madonnas 80-tal än med Amerie eller Beyoncé.

Men ingen av Madonnas singlar är så bra som "Is it you".
#1 - - Robert C:

Helt fantastisk låt. Fjäderlätt och fin. Bättre än allt Mary J Blige hart gjort.

#2 - - Jakob:

Den är inte lika liksom vass som de bästa låtarna på förra skivan (typ Long Way 2 Go), men den är ju minst lika bra. Fast då på ett lite lyxigt eteriskt sätt, typ som du beskriver. Gör Ryan Leslie annat, eller är de ett exlusivt team?

Förutom att vara lite lik Sasha Baron Cohen, utstrålar han möjlig Pharrel 2.0 på bilden.

#3 - - Petter:

Oj vad bra! Laddade ner den nu och bokstavligt talat rös när basen kom in. Fan vad bra det är, ändå, 2000-talet. Jag gläds verkligen av hur mycket bra musik som görs!

Nya Mariah här, om du inte haffat den redan: http://redlinemusic.blogspot.com/2008/02/mariah-carey-touch-my-body-mp3.html

"YooouTube (YoooouTube)"

#4 - - Eric Rosén:

Älskar Cassie men tycker det är fel att prata om svag röst. Hon har inte en svag röst, bara inte samma typ av styrkor. Det ÄR svårt att sjunga som hon gör Mary J Blige skulle inte nödvändigtvis klara av det.

Håller i övrigt fullständigt med dig om allt i detta inlägg.

#5 - - Jakob:

Dum fråga, kankse. Det går ju alltid att googla. Vilket jag gjorde.

#6 - - Grapes:

Dina ord är som prosa i mina öron. Det ÄR en fantastisk liten pop-låt med tuggumismak. Och jag som trodde Cassie var något helt nytt. Nu måste jag ut och leta. "Snälldistade gitarrer". Det stämmer så bra och är så oväntat i denna genre. Herregud, det är ju gjort NU också. Jag som bara brukar älska det som är gjort lite tidigare än nu nuförtiden.