jockin' jay-z!

Publicerat i: Allmänt
http://www.youtube.com/watch?v=lQHLMU-i6zE
Kolla in den här länken, det är Jay-Z:s sprillans nya låt, "Dope Boy Fresh (Jockin' Jay-z)", producerad av Kanye West och första singeln på "The Blueprint 3" (att döpa nya skivan till det är lite desperat, men ändå sjukt smart marknadsförings-wise). Och hör och häpna, den är BRA! Kanye bygger upp hela beatet kring en virveltrumma - shit vad hård den låter. Och så finns det en liten minimalistisk slinga som kommer då och då, låter lite som en syntgitarr-version av J Dillas "Breathe & stop"-beat, väldigt 80-talsblippigt och hipsterkorrekt i enlighet med Kanyes nuvarande image. Och det är allt - eller just det, jag glömde att nämna att Jay-Z låter ljuvligt sur på hatern Noel Gallagher (äntligen har Jigga någonting att skriva en låt om!), det är liksom ett "amen kom igen, pllllleeease..." och en påminnelse om hur grym han är. It's all good säger jag. Till skillnad från allt från "American Gangster" är det här en låt som man kommer kunna höra från bilar som cruisar förbi på gatan. Det är en ny "99 Problems".

I DN Kultur kunde man häromveckan läsa en notis om Jay-Z:s arbete med den nya skivan. Det stog, väldigt förvirrande, att Jay-Z "tävlade med Kanye West" om vem som kunde skriva flest låtar...?! Antagligen hade DN fått informationen att Jay-Z är i studion med Kanye West och är i full gång med att göra låtar, och missat att Kanye faktiskt är en producent och inte bara en artist. Hallå Axel Björklund, hur kunde du låta det slinka igenom?
#1 - - Martin:

http://www.discobelle.net/2008/08/12/jockin/



Dirty version här.

#2 - - Axel Björklund:

Hallå NRFN! Jag jobbar på På stan, inte Kultur, gästar bara där ibland. Jag hinner inte kolla varenda byrånotis de tar in, tyvärr, men den här har du nog läst lite fel: "Tidigare har det sagts att Timbaland ska producera skivan ensam, men Jay Z har även bjudit in Kanye för att se vem som kan skriva flest låtar."

#3 - - Jigga:

Apropå att du pluggar/pluggat i Lund. Vilken nation var du med i, ngn du kan rekommendera?

#4 - - Nicholas:

Hej Axel! Ok men det är ändå fel. (Timbaland gick ut och sa att han skulle producera en hel skiva åt Jay-Z, men det var bara megalomaniskt bullshit. Jay-Z gick ut och sa att inga såna planer existerade, och de producenter som är confirmade är än så länge bara Kanye och No I.D.) Alltså DN-notisen får det ju att framstå som att Jay-Z och Timbaland har en mysig liten klubb, men spillevinken Jay-Z bjuder in Kanye West för att se vem av honom och Timbaland som kan göra flest låtar... det låter fullständigt befängt. Jay-Z väljer väl beats utifrån att han tror att de kan bli hits och att han gillar dem, inte utifrån vem som vann "tävlingen i studion"! Men skit samma, det var ju inte du som skrev det.



Nationer i Lund? Suck. Alla är bull. Ta den som är billigast, det är Kalmar tror jag. Jag tog Blekingska, helt fel, den ligger sjukt off och är sjukt dyr.