Vilken är den optimala stavningen av n-ordet i plural? Niggas, niggaz, niggers, niguz? Jag föredrar det ni ser i rubriken, men vad vet jag. Man får nog vända sig till experter som Clawfinger eller D.D. om man ska få ett bra svar.

(Politiskt inkorrekt lingvistik. Men varför vara inkonsekvent? Vi lyssnar ju på skiten.)

Jag har varit i Stockholm i helgen. Finns det något vackrare än när man går av Lidingötåget i Talludden mitt i den tysta, milda natten, liksom i den tysta, strålande gryningen, och man har Feists "The Park" i hörlurarna? Shit vilken bra låt det är.

När jag åkte hem köpte jag Filter i en tidningsaffär. Shit vad bra den är! Jag skäms över att jag inte köpte den samma dag som den kom ut, och ni som inte heller gjorde det (och kanske fortfarande inte köpt den) borde också skämmas. Man måste supporta en bra tidning när det för en gångs skull kommer någon. Det räcker inte med att alla gillar Filter, gillar tanken på att den finns, man måste langa upp stålarna också för annars kommer de gå i konkurs. Allt gnäll om dålig svensk journalistik - det måste ha ett syfte, ett mål: att bra tidningar faktiskt görs, man måste skapa ett klimat där såna faktiskt går runt. Om Filter blir en succé kommer kanske Bonniermaffian bli lite mer positivt inställda nästa gång någon kommer med en vild idé om att starta ett magasin som bygger på Bra Text och inget annat. Blir det en flopp förstärks istället den deppiga trend som redan finns. Så det är på liv och död det här, vi måste ta vårt ansvar. Funderar typ på att köpa ett ex till. Eller kanske att bli prenumerant.

Inatt drömde jag för övrigt att Sonic gjorde sitt sista nummer. Vilken konstig sak att drömma, eller hur? Jag lovar, jag har aldrig drömt om Sonic tidigare. Men i den här drömmen blev jag i alla fall lite sentimental och tyckte synd om tidningen som gick i konkurs. Jag tycker det är bra att Sonic finns. Det känns skönt att veta att någon alltid kommer göra ett tiosidors reportage om Håkan Hellström varje gång han gör en ny skiva (hm, fast de gjorde väl inte det när han släppte Kolikbarnet?). Ifall jag skulle känna för att läsa (ännu) en intervju med Håkan kan jag alltid gå till biblioteket och läsa Sonic. Sen kan man ha synpunkter på förutsägbara val av artikelobjekt, torftigt språk, brist på humor, ointresse för djupare analyser... men so what? Någon måste ju skriva om Skivaktuella Pop- och Rockartister, och själv är jag alldeles för ointresserad av sånt för att ha synpunkter på de som jobbar med det (eh... vi bortser från min dröm här, alltså). Sonic är som vädret efter nyheterna. Det är ingen diss.
#1 - - matti alkberg:

Du vet att jag är enig med dig om Sonic, men senaste numret var lite bättre än vanligt. Vet inte vad det beror på. Kanske är sjuk.
Jag tycker det är bra att bröderna Åhlund får säga nåt för en gångs skull.

#2 - - D.D.:

Niggas är korrekt. Niggaz är bättre lämpat för albumtitlar, niguz känns sökt och niggers är ren Michael Richardson.

#3 - - Nicholas:

Jag har för mig att niguz användes i en låttitel av Black Moon: "Niguz talk shit".

Det tog mig några år innan jag fattade att Jocke Åhlund och Klas Åhlund var två olika personer. Alltså varje gång jag såg Klas Åhlunds namn lyckades jag glömma bort att den Åhlund som jag tänkte på hette Jocke i förnamn, och vice versa. Jag tyckte att den där Åhlund var en smula schizofren i sin smak.

#4 - - lars j:

jaha, jag trodde alla var överens om att filter var kass, ungefär som linna johansson:
"Göransson har nämnt ?Vanity Fair? som förebild. Glammiga glittriga ?Vanity Fair?? Låt mig peka ut en mycket tydligare kusin: ?Filter? är en ny ?Det Bästa?, en grumlig liten medieprodukt utan riktig avsändare."
http://www.expressen.se/ledare/johansson/1.1094214/linna-johansson-ofiltrerad-manskult

#5 - - Petter:

Håller helt med Daredevil, men jag har sett "niguz" också, i sammanhang jag inte riktigt kan återge. Och han heter Michael Richards.

Du, jag såg på Betas blogg att du har skrivit någon slags roman under pseudonym, men Betas länk fungerar inte. Gimme! Jag köper den nog.......(!!!)

#6 - - gustav:

jag är personligen oerhört intresserad av var fan apostrofen i prefixet "Lil" ska sitta, om man ens ska ha nån. förslag någon?

#7 - - koff:

Mailade faktiskt Pierre Hellqvist idag, eftersom jag varit så elak mot tidningen en tid. De har faktiskt ett bra material i nya nummret, och en trevlig ny layout på recensionsdelarna.

Har de tellier, kelley polar, joel, alme, lokkos intervju med billy bragg om socialismen, m83, sir richard bishop, en artikel om hiphop hjärta dansmusik, och recensioner av ffp, cut copy, no age, quiet village (MED en 9:a! i betyg), tape,
liquid liquid, och de nya soul jazz-släppen blir ialla fall jag rätt glad.

#8 - - koff:

Föressten Nicholas, på tal om drömmar. Jag drömde att brände och postade Jack Nitzsches versioner av Chopin-kompositioner till dig. Jag fick för mig att de hade ditt namn skrivna på omslaget. Rätt eller fel?

#9 - - Henrik:

Niguz är en väldigt Onyx stavning. Apostrofen i "Lil" ska sitta sist: Lil' Wayne, Lil' Mama.

#10 - - jeps:

Jesus...Michael Richards inte "Richardson"!! get your facts straight for fuck sake

#11 - - Nicholas:

Den stora frågan är inte om det ska vara lil' eller li'l, den stora frågan är om det ska vara lil eller lil'. Jag tycker vi rör oss mer och mer mot lil, utan apostrof alltså, och det är både stilrent och lite tråkigt.

Jag visste inte att alla var överens om att Filter skulle vara kass. Det tycker jag verkligen inte att den är. Men det känns lite orättvist att jämföra den med Vanity Fair, som har haft ganska många år på sig att bygga upp sitt varumärke och därmed har råd att ta ut svängarna mer. (Det är inte den enda skillnaden, med ändå.)

Beta-inlägget var ett skämt, det var en bok om hästar typ. Kanske skriver någon sån i framtiden dock, verkar soft.

Tycker mycket om Nitzsche (jag gillar hans reflektion över The Penguins doowopklassiker "Earth angel" som fick honom rock'n'roll-frälst: "it had death in it") och jag tycker mycket om Chopin (fast jag har typ bara hört nocturnerna).