Jag är ingen diet-man, men jag är ändå lite fascinerad av allt det här med GI, Atkins, Montignac osv. Grejen med GI är att man ska ha en nolltolerans mot kolhydrater - alltså det är inte bara pastan, potatisen och riset som åker, utan även typ frukt om man ska vara riktigt hardcore - och det är en princip som både är enkel och effektiv. Men jag kom på häromdagen varför jag aldrig skulle fixa den dieten (förutom the obvious i att jag älskar pasta osv): det är ju så jävla dyrt! Det finns en anledning till att ens tallriksmodell utgörs till 50% av kolhydrater (istället för 33,33333% eller 0%) - det är ju pasta, potatis (vad är det, fem kronor kilot?) och ris som är det som kostar lite när man handlar mat, den nödvändiga motvikten till allt annat. Kött är skitdyrt. Men även grönsaker är relativt dyrt, ett kilo paprika kostar fem gånger så mycket som ett kilo spaghetti (shit, nu fick jag en helt sjuk tanke, att välja mellan att äta ETT HELT KILO paprika eller ETT HELT KILO spaghetti... aaahh...). Slutsats: dietlivet är en klassfråga inte bara för att det handlar om upplysning, utbildning, borgerlig dekadensförakt osv, utan också för att det helt enkelt är dyrare.
image242
GI Joe, mannen som kom på GI-dieten och vars renlevnadsliv var så spännande att han fick en serietidning och en leksakskollektion uppkallad efter sig.
#1 - - Caroline:

Jag har hört att det är så
Fredrik Strage började GI-banta, han
samlar ju på vintage action-figurer, sen var han en av dem som gjorde GI coolt bland kidsen och efter det började
ICA och KOnsum och Hemköp höja priset på grönsaker.

#2 - - matti alkberg:

Eh, inte en helt ny tanke, men en bra.

#3 - - Anna:

Fast man kan äta baljväxter, det är billigt och proteinrikt!

#4 - - Nicholas:

Baljväxter? Det inkluderar sockerärter va? S-v-i-n-d-y-r-a!

#5 - - Max:

Ät min baljväxt.

#6 - - Anna:

Jag syftade på baljväxter såsom linser, bönor, kikärter osv. Om man kokar själv kostar det typ ingenting. Sockerärter innehåller väl inga proteiner? Det är väl bara vatten och, just ja, socker? Och lite cellulosa?

#7 - - Nicholas:

Det är sant, kikärter är fett billigt. Och vissa linser kan man ha nästan som substitut för ris.

För övrigt tycker jag det är lite jobbigt med pluralstavningen av ärta: både ärter och ärtor känns fel.

#8 - - Anna:

Jag håller verkligen med! Därför gör jag hummus av alltihop, så slipper jag använda ordet överhuvudtaget.

#9 - - Nicholas:

Fast är inte det ur askan i elden, rent stavningsmässigt? Jag har sett stavningar som hoummous eller hummous... freaks me out.

Sidospår: what's up med att sallad nuförtiden heter sallat? Romansallat, ruccolasallat, isbergssallat...