we got it 4 cheap

Publicerat i: Allmänt
Kom på en sak: bloggar är för svenska skribenter vad mixtapes är för amerikanska rappare. Det är exakt samma koncept: man gör något enkelt, billigt och rått, det skapas ett street buzz (i Sverige: hipster-buzz), och så slutar det med att upphovsmannen eller -kvinnan får en fet deal med stort skivbolag respektive stor tidning. Alternativt: en redan etablerad rappare/skribent som håller på att förlora sin street cred (i Sverige: hipster-cred) gör det smarta movet att släppa ett mixtape/starta en blogg för att vinna tillbaka lite respekt. Det brukar funka det med. Och ofta är ju bloggen/mixtapen mer intressant än det mer "seriösa" verket.

I så fall är Caroline Sveriges 50 Cent (veni, vidi, vici). Jag är typ Saigon eller Papoose (alla gillar't, men när ska det hända något på riktigt?). Sigge Eklund är The Clipse (höll upp peppen mellan storsläppen). Och Margret är DJ Drama - slutar inte, fast hon skulle kunna. Att Linda Skugge startade en blogg var som när Jay-Z släppte "Superman Returns - the mixtape" inför "Kingdome come" (vi vet att det inte är din grej egentligen). Och då är givetvis Karolina Ramqvists blogg Sveriges motsvarighet till Kanye Wests "Can't tell me nothing"-mixtape - kom typ sist av alla. Kinky Afro-bloggen är som Swishahouse-killen Michael "5000" Watts - vet någon var man får tag i hans mixtapes? Medan Kjell Häglund är som DJ Clue - man är glad att han fortfarande finns där. Och Carl Bildt är som Tony Touch, han var nere med skiten innan du ens var påtänkt.

Att Plura bloggade var typ som om Russell Simmons helt plötsligt skulle släppa ett mixtape. Vad håller du på med, behöver du verkligen detta?
#1 - - CM:

OK för tanken men vad är dealen med att du skriver "gillar't"? Är du claes malmborg? Kommer du från rimbo?

#2 - - Nicholas:

What if I am...?
För övrigt tror jag att han heter Malmberg och inte Malmborg. Fast du kanske menade ägaren av mataffärskedjan.

#3 - - CM:

nej, jag menar mycket riktigt den tjocka och försupna bondkomikern. han som du uttrycker dig som.

#4 - - Don:

Jag är nöjd med att vara Michael Watts. Faktum är att jag också är lite sugen på att flytta till Houston, nu när hypen har lagt sig och man kan få svettas ifred i sin SLAB. Det skulle potentiellt kunna göra underverk med min bloggproduktivitet för sämre än nu kan den ju knappast bli.

#5 - - Nicholas:

Vad är grejen D, har du gått och blivit emo? Så mycket ursäktande och självförakt hela tiden! För övrig tror jag inte Houstons hostmedicin är bra för någon som helst produktivitet.

#6 - - Woody:

Kul. Fuktbar korsning musiker/bloggare. Claes Malmborg har slutat supa för flera år sedan! kan jag säga till hans försvar.

#7 - - Woody:

Menade fruktbar, med "r". Som i "fertil" då.