monday monday

Publicerat i: Allmänt

Jag har inget att säga. Därför är jag tyst.

MEN: måste säga att gårdagens Sopranos var riktigt bra. Det känns bara jobbigt att man vet - jag vet inte exakt hur det hela slutar, men man vet - att det ska sluta illa för Tony. Det kommer inte att bli nice & peachy och happily ever after. Det kommer bli nasty. Antingen blir han whackad eller också åker han in. Och man hoppas ju nästan på det sistnämnda, men det känns ju bull det med. Usch. Vill inte tänka på det. Alltså vad är de band man känner till karaktärerna i en film mot de man känner till karaktärerna i en fantastisk tv-serie som man följt i sju år? Ingenting.

Samma sak med The Wire, som elakt nog sänds på fredagkvällar. Det är inget att göra åt saken, det är bara att foga sig, jag SKA se det när det går. Sista säsongen - snyft! - börjar arta sig, även om man aldrig fattar hur McNulty blev sådär dumglad och nöjd med det lilla livet. Det är bara ännu ett bevis på att harmoni är omöjligt att skildra i fiktionen, det blir alltid hopplöst tråkigt. Vad hade Bibeln varit om Adam och Eva hängt i Edens lustgård hela tiden? Osv i ett oändligt antal exempel. Det är därför som manusförfattarna till The Wire smart nog väljer att strunta i McNulty så gott det går i den sista säsongen. Ändå rätt kaxigt, han har ju alltid varit seriens (vita) stjärna!

En sak till. På onsdag ska jag och Digfi-gänget spela skivor på Stacken (lilla Nalen) för att värma upp innan The Dreamers (som förhoppningsvis inte tagit sitt namn från Bernardo Bertoluccis pedofilversion av "Upp till kamp") spelning. Så det är bara att komma! Speciellt om du aldrig hört DJ Annika Flynners triumfkort "Ginza blues" av Wada Hiroshi & Mahina Stars.

#1 - - Daniel:

Det är näst sista säsongen av the Wire som går på Svt nu. Sista säsongen, säsong 5, av the spelas väl in nu?

#2 - - david:

nalen, kommer.

#3 - - max:

jepp, sista visas på hbo i vår. Här e en minimal promo:
http://www.youtube.com/watch?v=QFQVSvG5x54

#4 - - Nicholas:

Finns det en säsong till?! HURRA!!!

#5 - - max:

utan den vetskapen hade jag inte fixat det

#6 - - Henrik:

att McNutty är seriens vita stjärna var ju ett av skälen till att skala ner hans roll.

#7 - - CM:

promon verkar mycket lovande. steve earles halvbra tolkning av sista signaturlåten finns också ute nu. 18 januari. till dess spelar inget någon roll.

#8 - - John:

Är det i säsong tre eller fyra som Steve Earle är med? Kommer inte ihåg. Säsong fem är ju bli sjuk, som alla hitintills. David Simons kommande serie om Irakkriget är ju också något att se fram emot.

#9 - - Henrik:

Earle är med i säsong 3, och ett avsnitt i säsong 4

#10 - - John:

Ah tack så var det.

#11 - - Nicholas:

Steve Earle är ju med jättemycket i säsong ETT! Han är den som får Bubbs att bestämma sig för att sluta knarka.

#12 - - max:

yurrrrp!

#13 - - John:

I ettan också? Det kommer jag inte ihåg, var dock ett par år sedan jag såg det.

#14 - - P:

Hur kan du ha undgått att höra hur Sopranos slutar? Gjorde inte Hilary Clinton t.o.m. ett bejublat YouTube-spoof på det? Intressant också att jag redan är före dig i Sopranos trots att jag började från scratch för typ 2½ månader sen.

#15 - - Anonym:

Läst i DN:

Rockbandet Arctic Monkeys har blivit framröstade till världens just nu bästa band, skriver BBC News. Det skedde vid Q Awards i London under måndagen. Däremot missade gruppen priset för årets bästa album, som gick till Amy Winehouses "Back to black".
Priset som bästa liveframträdande gick till Muse. Manic Street Preachers "Your love alone is not enough" utsågs tills årets bästa låt.

Spot on säger jag.

#16 - - Nicholas:

England - det nya Nordkorea.

#17 - - gustav:

nämen kuken hur kunde jag missa att säsong 4 börjat!? det är ju omöjligt att se det nedladdat utan text med alla jävla polis- och ghettoslang.

#18 - - Nicholas:

I'm tellin ya! Textning! Textning! Textning! Även om SVT:s översättare sällan prickar rätt med slanguttrycken (man ser framför sig hur han sitter och svettas med The Oxford Companion To Modern Slang i knät och en penna mellan tänderna) så är ju det en underhållning i sig, och man fattar som sagt mer.

#19 - - Anonym:

Den märkligaste översättningen jag sett hittills var: shi-iiiit= fyttirackarn enligt översättaren

#20 - - Nicholas:

Haha! Det var han som var en medarbetare till major Royce som sa det va? En annan klassiker är "hänghuve" som uppenbarligen är den svenska översättningen av "punk ass nigga" eller något liknande.

#21 - - max:

young hoppers - unga heroinister
dead give away - någon form av dödsgåva