image170
I'mma put you to bed... bed... bed... beh-eh-ed

Vaggvisor är en underskattad genre. Det har årets låtskrivare The Dream fattat, vilket resluterat i en låt som egentligen inte är särskilt ny längre, men fortfarande fantastisk: J. Holidays "Bed", höstens stora R&B-hit i USA. Precis som i The Dreams andra låtar, som "Umbrella" som han skrev till Rihanna eller den egna "Falsetto", använder han ett taktfast eko utgöra hela refrängen. Det är genialiskt. Och låten är så vacker.

J. Holiday gjorde en svarslåt på Nas "Hiphop is dead" som givetvis fick heta "R&B is dead". Men det var givetvis bara en pose. R&B är allt annat än död, den mår fruktansvärt bra, det slutar aldrig, den här strömmen av underbara singlar. Jämför hiphopåret 2007 med R&B-året, och det blir extremt tydligt vilken genre som för tillfället är starkast. Hiphop är givetvis inte dött heller, men det duggar för tillfället inte så tätt med mästerliga album och låtar. De mest innovativa producenterna är för en gångs skull R&B-nissar.

Men men. Nu ska jag gå och put myself to bed. Bed. Bed.
#1 - - CM:

när ordet "genialiskt" används om umbrella, då har inflationen i språket nått oacceptabla nivåer.

#2 - - Nicholas:

Haha! Ja, jag kände faktiskt i efterhand att det kanske var ett lite starkt ord. Men det är inte Umbrella i sig som jag tyckte var briljant (iofs är det en grym låt!), utan just användandet av ett fejkat rösteko ("ella... eh... eh... eh") som refräng. Idén är ju helt nuts. Men det funkar.

#3 - - J:

Grymt bra skrivet! Nice :D...