Jag bara kommer att tänka på att alla bloggar som jag läser som är ROLIGA, alltså plain underhållande, alltså plain garv, är gjorda av kvinnliga bloggare. Medan manliga bloggare ofta ska vara så himla seriösa och skriva långa artiklar som de anser borde ha publicerats i någon kulturdel (eh... som den här bloggen), alternativt mediahaverister à la Kjell Häglund och Staffan. OBS! Jag menar alltså inte att "kvinnor inte kan vara seriösa". Jesus Christ. Haha. Det vore nåt. Men att kunna vara både och? Kunna vara lite chill? Jag älskar Margrets blogg, får alltid lust att kommentera, men kommer aldrig på något annat att skriva än "hihi!" så jag struntar i det. Och jag älskar Shampoo Rising. Och jag älskar min syster.

PS1Det handlar inte bara om bloggar. Tänker på tv och Sarah Silverman och hon som skriver manus/spelar huvudrollen i 30 Rock. Varför finns det mer humor i tv-världen än i filmvärlden just nu - för att kvinnor släppts in i tv-branschen i högre grad än vad de släppts in i filmbranschen? Manus/regissör/producent-wise, alltså. Bara en tanke. Jag kanske har fel.
 
PS2 Jonas Thente - rolig. Och man. Och kanske årets trevligaste blogg.

#1 - - Anna:

Shampoo Rising är sjukt bra! Kan du inte skriva en lista på vilka andra du rekommenderar?

#2 - - Isabel:

thente är ju en skrattfest utan dess like!

#3 - - struten:

tycker den här killen spottar ur sig en del kul
och en hel del annat.

#4 - - Henrik:

Men Sarah Silverman är ju inte speciellt rolig.

#5 - - Staffan B:

Mediehaverist? Du läser inte mig särskilt ofta va? Jag tycker ofta jag är ganska rolig, är tvungen att hålla tillbaka till och med, men det säger en del om vilken typ av humor du har. Och ja, du är en av dom där männen du skriver om. Förutom att du har en mer lillgammalt gymnasial ton.

#6 - - kvinna (L):

Kul blogg med tanke på att det annars jämt heter att kvinnor inte har något sinne för humor.

Och Staffan B: herregud vad du slår tillbaka! ;lugn, du ÄR rolig.

#7 - - D.:

Det känns lite äckligt som man att snacka om sexighet, men: Sarah Silverman är inte främst rolig utan i första hand sexig. Sex i en smal, skrikigt judisk gestalt, bättre blir det inte.

Sveriges roligaste blogg är däremot Ye Olde Maries - en tillbakalutat intelligent semibitter skrattfest.

Lokkohumorn, däremot, kan förstås dra åt helvete.

#8 - - Jakob:

Men är inte Sarah Silvermans - håller med - sexighet helt inbakad i hennes humor (har lite svårt att separera där). Detsamma gäller Tina Fey i 30 Rock.

#9 - - calleblodig:

Detta med att allt ska vara roligt - vad där det? Känner igen ett sådant resonemang från framförallt yngre kompisar. En 80-talist grej månne? Intressant att även Roy plockar in detta i sin "Du levande".

#10 - - And:

Har hört att man blir fet och får hjärt och kärlsjukdom av att ha tråkigt.

Myskul --->

#11 - - Kjell:

"Mediahaverist", jag? Som tjänar mer än Alex Schulman? Som spelat pojkallsvensk fotboll och sprungit 100 meter på 10,8, som skrivit ett fantastiskt öppet brev till SVT:s dramapresident, som har en penna som kan spränga berg likt en Damokles diamantborr, som har så högt i tak i paradvåningen att varje nedtryckt skrivmaskinstangent sveps in i ett eko så stort att det vidrör stjärnorna? Som aldrig i mitt liv i fredens tjänst använt läppglans! Jag, som föddes med en hårvirvel och tinnitus som ingen kan skåda djävulsdjupet i, blir nu mobbad av ett avundssmaskande småsyskon för att vara "mediahaverist"... Mina barn undrar "varför säger de såna saker om dig, pappa, är det bara för att du spelat i pojkallsvenskan?" Hade det inte varit för mina ludna armar hade jag begått självmord!

#12 - - takt:

haha, "mediahaverist" känns ju inte särskilt dåligt. är det inte en ganska passande beskrivning på vad du brukade syssla med?

din blogg är rolig!

#13 - - Nicholas (Aja 4 life!):

Ain't mobbin' nobody. Men intressant det där med dina ludna armar, är de liksom ludna på insidan också, över handlederna? Det var något genuint ovanligt. Men ärligt talat så tycker jag inte att "mediahaverist" är ett särskilt negativt laddat ord. Det är vad det är. Men intressant att du nämner Alex Schulman - han var ju något så ovanligt som en rolig bloggande man. Alltså, som alltid satte humorn i första rummet. Sarah Silverman sexig? Jag tänker mest att hon är ball.

#14 - - Kjell:

Ärligt talat är det väl bara på insidan jag är luden. På utsidan är jag fredens apostel.

#15 - - Staffan B:

Ordet uppfattas och laddas olika av olika. Men min längtan att slippa bli trångsynt etiketterad av andra kvarstår. Snorkelparkasfetischist, ja,
mediehaverist, nej.

Och jag tycker ju din gymnasialt lillgamla ton är gullig, det är därför jag ständigt återkommer. Mycket gulligare än Fredrik Strages gymnasialt lillgamla ton.

Skrota humorgrejen bara, allihop det är modigt och stort att våga vara icke-rolig. Jag är sällan så modig och stor. Min humor är min största personality flaw.

Trots detta är genuint humoristiska människor oavsett kön alltid sexiga. men humor har sin plats och tid, liksom sex(ighet) har sin plats och tid och allvar sin. Uppfattar man Silverman som sexig helt fristående från hennes humor och dessutom känner ett behov av att påpeka det är det rätt keff.

#16 - - Nicholas:

Kefft, Staffan, inte keff. Har du glömt grammatiken?

#17 - - Staffan B:

Det är sociogeografiskt dialektalt. Jag är från Sollentuna och uppväxt på sjuttio/åttiotalet. Helt allvarligt.

#18 - - D.:

Men Silverman är den endaste människa jag uppfattar som sexig fristående från humorn. Jag vill ta mig den rätten.

#19 - - Caroline:

Nicholas, din jävla idiot, att du bara vågar sno
mina teser och påhittade ord rakt av, mediahaverist, ska aldrig mer prata med dig under frukost.

#20 - - Nicholas (Dostojevskij):

Eh... det är klart att du hittade på SVT-haverist, men det vet väl alla, det skrev du ju om i förra numret av Rodeo. Det var ju inte det som var det viktiga med det här inlägget.

#21 - - Staffan B:

Åh, Donnie, du kommer alltid undan med din gamängaktiga charm. Som så många andra pojkar och män.

#22 - - Socker:

Jag trodde ju du var tjej från början och fattade inte var Annika Flynner kom ifrån förrän lååååååååååååååångt senare. jag blev så jävla besviken när jag insåg att du var karl. nu spelar det ju ingen roll och jag älskar din blogg ändå men just den där bilden man hade gjort upp.....

#23 - - Slacker:

Hej! Du har ju inte så mycket länkar här, det skulle vara kul om du la upp lite av ditt godis så jag och andra oxå får skratta / njuta lite!
mvh
/slack