image115
På en förfest i lördags flippade jag ut när iPod-DJ:n satte på "Ecstasy" med Ohio Players. Shit vad bra den är! Åh funken, den rena funken, det råa svänget, så vackert det är! Så ståtligt och ostoppbart! Många av er har nog hört "Ecstasy" utan att veta om det; den samplades i "Brooklyn's finest" på Jay-Z:s första skiva. Ni vet den låten som Biggie är med på. Som givetvis är fantastisk, men "Ecstasy" är makalös in its own right. GUD vad bra den är!

"Ecstasy" gavs ut på lilla Westbound Records innan Ohio Players bytte skivbolag i mitten av 70-talet och fick megahits som "Love rollercoaster" och "Hollywood swinging". Som givetvis är tusen gånger tråkigare och sämre. Funkadelic gjorde exakt samma resa - innan "One nation under a groove" och allt det där låg de på Westbound och gav ut mästerverk som "I'll bet you" och "Cosmic slop". Och framförallt "Standing on the verge of getting it on", ett riktigt monster till funkburgare. Den låten är också helt fantastisk.

Apropå funk skriver jag om en bra skiva i nya Nöjesguiden, Sa-Ras "The Hollywood Recordnings". http://www.nojesguiden.se/musik/14445 för de som inte läser papperstidningar (hej Petter!).
#1 - - mx:

"ecstasy" - anledningen till att repeat-knappen finns

#2 - - Annika:

Ja, den är sjukt kort! Med funkmått mätt är den ett interlude egentligen.

#3 - - Petter:

Ha! Läste (såg) faktiskt recensionen du nämner i pappers-NG över bakisfrukost i Söndags. Touché!

#4 - - matti alkberg:

funken/soulen: du verkar ju vara nere med det mesta. sa-ra creative... verkar vara grymma, det lilla jag hittat så här långt. men vad hände med bilal egentligen? den där skivan som aldrig släpptes, love for sale, var ju grym. i mina öron rätt progressiv också. vet du nåt? jag vet inte riktigt var man ska leta heller. internet är för stort och dagarna är inte långa nog.

#5 - - vermouthfisk:

funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare, funkburgare. Sådärja, en årsförbrukning. Nu kan du lämna det ordet bakom dig.

#6 - - vermouthfisk:

Ah, vad fräsigt! Censur på bloggen när inläggen inte passar? (funkburgare!)

#7 - - vermouthfisk:

ehum, okej jag sög. eller min browser möjligen. jag somnar om.

#8 - - keith murray:

SA-RA ÄR the shiznitch! beatsen härligt offbeat post-J Dilla funk, försöker bara avgjöra om dom kan skriva låtar eller bara e snuskiga, tror dom har skillsen dock. Bilal fick inte släppa A Love For... Skivbolaget tyckte det var för ohittigt, Bilal vägrade kompromissa tydligen, synd.

#9 - - keith murray:

Att skivan blev tillbaka-tryckt alltså..

#10 - - Koff:

Lyssnade på Sa-Ra skivan efter att din recension gjorde mig lite nyfiken. tycker nog att du snålade lite med betyget. Just nu känns ra betydligt roligare än både amp fiddler och G A Muldrow, vars senaste skiva inte direkt gjorde mig överlycklig.

#11 - - Annika:

Man SKA vara snål med höga betyg. Hatar Aftonbladet-kulturen (alla skivor får fyra plus).

#12 - - Koff:

hata mig hit och hata mig dit. det är det enda di där mänskorna tänker på.

#13 - - puckoeller:

pinsamt att jag inte förstår men är nicholas och "annika flynner" samma person??

#14 - - Anonym:

japp