To the left 1: Alltså jag fattar inte varför så många är emot Mona Sahlin som s-partiledare. Hon är inte bara "the best of what's left" - hon är skitbra. Kunnig, erfaren, tuff. Inte mesig och profillös som Ulrica Messing och Carin Jämtin. Skulle Ulrica Messing klara av att knäcka Reinfeldt i en debatt? You can't hold a torch, som Busta Rhymes hade sagt. Mona Sahlin däremot. Jag litar på henne. Varför gör inte alla det? Toblerone-skiten, are you kidding me? Fan vad svennigt att gnälla över sånt.

To the left 2: igår var jag och tränade på Friskis & Svettis. Det är sjukt hur mycket ens träningspepp påverkas av vilken musik som spelas. Först var det bara en massa vidriga Grease-låtar i ett sataniskt medley. Sen var det några Elvis-låtar och jag var nära att börja gråta för jag kan inte tänka på Elivs utan att tänka på en älskad person som dog för tio år sen. Men sen! Sen spelade de Beyonces "Irreplaceable" och allt gick bokstavligen som en dans, de fåniga rörelserna flöt fram med en underbar självklarhet, jag kände mig glad helt enkelt. Älskar "Irreplaceable". Speciellt IV-iv-I-ackordföljden som avslutar varje refräng. Det är världens snyggaste ackordföljd. (Radiohead byggde faktiskt en hel låt på den ackordföljden - "Creep". Jaja, skit samma.)
#1 - - Boston:

Jag får alltid upp ett ord i skallen när jag tänker på Mona och det är "dilettant". I och för sig är det ett begrepp som passar in på de flesta politiker och det är ju naturligtvis en konst att kunna prata om saker så att medelmåttan förstår. Alliansen vill man ju ha bort men ledarskapsproblemet hos sosarna kan bli A:s räddning oavsett om det blir Messing, Jämtin eller Sahlin.

#2 - - H:

jämtin "profillös"? va? jag tror att hon hade varit skitbra.

sahlin "kunnig"? kanske har du missat det, men väldigt många (inte minst inom Partiet) ifrågasätter detta.

"tobleroneskiten"? historierevisionism, någon? det handlade ju knappast om bara en toblerone: http://www.expressen.se/index.jsp?a=818941
(om du inte pallar läsa: svart dagmamma, obetald tv-licens, obetalda p-böter, missbruk av regeringens betalkort, vägran att betala tillbaka de pengar hon tagit ut med hjälp av kortet, obetalda dagisavgifter, mauritiusresa på skattebetalarnas bekostnad etc. Allt detta från en människa som säger att det är häftigt att betala skatt.)

även utan dessa skandaler: vad har människan åstadkommit som minister? ja, inte mycket.

"svennigt"? jag vet inte. för mig handlar det nog mer om att sahlin verkar vara en arrogant klåpare. är det verkligen en sådan man vill se som ledare för S?

#3 - - Annika:

OK jag ska inte dissa Carin Jämtin, men jag tycker det är irriterande att alla är så anti-Sahlin. Håller faktiskt inte med dig om att hon är en arrogant klåpare. Svennigt = långsint. Hon har faktiskt skött sig ända sedan the comeback.

#4 - - CM:

Skött sig eller inte, vad har hon uträttat under sina 12000 år som minister?

#5 - - Anonym:

har inget med toblerone att göra. hennes myshögeråsikter kombinerat med arrogans (slarvig, dåligt påläst) är till grund för mitt hate mot henne.
carin jämtin hade varit uppskattningsvis 10* bättre. det förstår nog alla med hjärtat till vänster.

#6 - - calle:

Hänger du på samma friskis som jag?
och ska du med till jeriko ikväll?

#7 - - matti alkberg:

kunna radioheadlåtar? hahahahahaha! indie!

#8 - - Stefan Nilsson:

Sverige var så jävla DUMMA som bestämde sig för att de skulle ha en högerregering, det är ju så in i helvete pinsamt.

#9 - - Annika:

Matti - whoops, caught me there. Men det är en ackordföljd som är så vanlig och distinkt att man inte behöver planka låten för att fatta vad det är.

Calle - jeriko låter trevligt, får se!

#10 - - Molly:

Har alltid gillat Mona Sahlin, mest för att hon inte krälar och slingrar sig utan svara även på svåra saker, hon står kvar och erkänner misstag. Det är det inte många politiker som gör. Fattar inte att folk inte ser det?!