air france

Publicerat i: Allmänt
air france
Vad ska man egentligen tycka om Air France? Förutom att namnet är så kefft och indiekorrekt? (De enda bandnamnen som jag kan komma på som är värre är Holly Golightly och Audrey.) Man kan inte avfärda dem totalt - de är signade av The Tough Alliance, och de är faktiskt rätt begåvade när det gäller att konstruera vackra ljudbyggen.

Men saken är denna. Air France gör musik som bygger på viljan att kombinera genuint dansanta beats med klassisk indiemelankoli. Det är väl den ambitionen som imponerat på TTA. Men frågan är: är det över huvud taget möjligt? Vill man ha depp på dansgolvet? Vill man ha rinnande mascara i sin drink?

En låt som "Never content" är rätt bra, rätt snygg. Man kan inte fronta. Men samtidigt vet jag inte när jag ska lyssna på den här musiken, den känns rätt meningslös. Vilket känns lite dumt egentligen, för själv är jag ju en stor förkämpe för både rejäla melodier och rejäla beats. Men allt som är bra i teorin är inte automatiskt också bra i praktiken. Det känns som teorin är det viktigaste för TTA. Vilket, å andra sidan, är en av anledningarna till att man älskar dem.
#1 - - Petter:

Vafan, det är ju en British Airways-Concorde på bilden. Konsekvens tack!

#2 - - Annika:

Hjälp, jag glömde att jag du är flygbolagsmaniac. Men don't blame me, bilden är från gruppens hemsida.

#3 - - P:

Jag misstänkte nästan det. Och där försvinner ju också (förmodligen) enda anledningen att gilla Air France (jag har förstås aldrig hört dem). Jag gillade ju namnet just för att det var flygbolagsrelaterat, men nu när man vet att det verkligen bara var en tom gest, finns det ju ingen räddning för de här snubbarna.

#4 - - Annika:

Hahaha! Men Petter, om du skulle ha ett band, vilket flygbolag skulle du döpa det efter?

#5 - - koff:

Det är rätt intressant det där, jag har varit lite småkär i Air France ett tag, men frågan är om det inte till största del beror på att de är TTAs skyddslingar? Vilka i sin tur -åtminstonde till hälften- älskas av mig just för deras teoretiska grund. Och jag ser väl inget fel med det, så länge de gör fantastisk musik.
I Air France fall är det ju som du säger - jag skulle knappast spela never content i en stundentpub eller någon annnanstans för den delen. Utom möjligen som sista låt för att fylla mina egocentriska drag och snabba på folket i garderobskön.

En annan sak som jag kan säga när jag ändå skriver min första kommentar; det här är den enda blogg vars poster jag läst om flera gånger - allihopa. Och för mig som så smått börjar påbörja min journalistikkärriär är ni alldeles alldeles inspirerande, C & N.

#6 - - Nina:

Vi vet att TTA är The Lokkos inte så hemlia love child (dom döper till och med låtar efter hans gamla artiklar, vilket måste erkännas är modigt). Men är Air France då hans barnbarn?

#7 - - Petter:

Jävligt bra fråga faktiskt. Kanske efter Brasiliens flygbolag "Varig" - men jag vet inte hur hårt det skulle slå i Sverige.

Förmodligen skulle jag välja "Royal Jordanian" - de har dessutom snyggast flygplansdesign; vågade nog att ha svart som grundfärg på flygplanskroppen, och sen kryddar de det med inslag av mörka röda och guldfärger. Ett genidrag! Royal Jordanian får mig dessutom att låta mer som en hård mellanösternfödd MC från Hounslow än ett töntigt indieband från Partille, eller var nu Air France är ifrån.

#8 - - P:

När du väl fått det här hjulet att snurra så måste jag ju påpeka att det finns en låt på Boards of Canadas Geogaddi som är döp efter det tidigare Korsikanskdägda flygbolaget Corsair. Givetvis är det bästa låten på skivan.

#9 - - Stefan Nilsson:

Bara inte någon mördar Mona Sahlin. Det vore ju pinsamt.

Lyssnade på Air France, det lät ju cp-trist. Ungefär som senaste skivan ifrån TTA.

#10 - - Annika:

Royal Jordanians plan låter ju helt underbara!

Vilken TTA-låt har en Lokko-titel?

Stefan: jag tycker den skivan (Escaping your ambitions alltså) är rätt bra, men den gör sig bäst i en iPod under en lång promenad.

Trevligt med beröm, förresten!

#11 - - koff:

det enda jag kan komma på är take no heroes, men det är ju ingen lokko-artikel utan en redskins-låt. minns inte ens om det var den som var till grund för lokkos redskins-artikel, men det är mycket möjligt.

#12 - - Jean:

Men det här är väl en bra recension av en bra skiva:

http://www.digfi.com/default.aspx?id=10284

#13 - - Stefan Nilsson:

Jag är inte den som är den, en skiva som "gör sig bäst i en iPod under en lång promenad" är nog inte direkt det jag jagar med blåslampa efter. Kanske går jag inte så långa promenader. Min motion består utav att ibland strunta i sista bussen till jobbet och gå istället, och sex. Ja, jag är fet. Nej, jag skojar bara. Vad betyder det? Att jag knullar/jobbar mycket? Ja. Det betyder det.

#14 - - Karin:

Nic, hittade detta idag;

http://www.bloggsok.se/BlogPortal/view/SearchEntry?searchText=annika+flynner

Ses nästa vecka!

#15 - - Nina:

Koff, du tänker som TTA gjorde!
Redskins-artikeln. Med n på slutet. Inte en Redskins-artikel bland andra. Utan Redksins-artikeln. Sverige är litet. Minnesvärd svensk klassisk musikjournalistik är ännu mindre. Whatever. Men bara credit where credits due liksom.

#16 - - koff:

Visst, det är en lysande artikel, likaså bandet ifråga för del delen. Men jag håller med dig på alla punkter. Den stora frågan är varför jag som är 22 har koll på 12 år gamla artiklar ur POP? Det känns rätt konservativt, actually.

#17 - - Clara:

Haha, vilket inlägg! Äntligen hittat min favoritblogg. Mer av denna sort, gillar vimsiga och lättsmällta teorier. Jag säger bara en sak: mer tonåringar i bloggosfären!
hurrah!

#18 - - Anonym:

Haha, vilket inlägg! Äntligen hittat min favoritblogg. Mer av denna sort, gillar vimsiga och lättsmällta teorier. Jag säger bara en sak: mer tonåringar i bloggosfären!
hurrah!

#19 - - 80-talisten:

Vadå tonåringar???

#20 - - Clara:

Ja, det är väll en tonåring som skriver här, eller?

#21 - - Treno:

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com