Gillar ju inte Kramer egentligen. Men Seinfeld-avsnittet som visades igår har en fantastisk Kramer-monolog där han genom logisk deduktion kommer fram till vilken kod George har på sitt kontokort:

What kind of man are you? Well, you're weak, spineless, a man of temptations. But what tempts you? You're a portly fellow, a bit long in the waistband. So what's your pleasure? Is it the salty snacks you crave? No no no no... yours is a sweet tooth! Oh, you may stray, but you'll always return to your dark master - the cocoa bean. No, and only the purest syrup nectar can satisfy you! If you could you'd guzzle it by the gallon! Ovaltine? Hershey's?! Nestle's Quik?!?
#1 - - CM:

Det är så gulligt att du fortfarande följer tv-serier via tv. "seinfeld avsnittet som visades igår". christ, the secret code heter det.

#2 - - Annika:

Damn right att jag gör! Att ta bort tv-serierna från tv:n är som att flytta religionen från kyrkan. Att färväntansfullt sitta och kolla på reklamen en minut innan tv-serien börjar sändas är liksom halva grejen. Gudstjänst-on-demand, det är inte min grej. Så medan du sitter med din laptop i sängen och har en maratonsession med Lost, we gonna keep carrying our torches through the darkness.

#3 - - CM:

Hey, jag har faktiskt maratonsession (i sängen, med laptopen i knät) men med the wire, i din ära. första två säsongerna so far. nu har jag lite problem att hitta trean men det ska nog ordna sig. det är bara att ge dig rätt: det är den bästa tv-serien någonsin, i konkurrens endast med sopranos.
och eftersom det är den mest komplicerade serien i alla fall jag sett finns det ingen serie som vinner så mycket på att ses i sträck, med ett avsnitt i veckan är det som att läsa varannan sida i bröderna karamazov.
så för att korrigera din religiösa paralell: att som du sitta och vänta på att eva hamilton behagar visa the wire på lördagkväll är som att sitta i kyrkan i svinottan och lyssna på en präst som pratar latin och kräver dig på pengar. du är en träl på 1300-talet. och när någon säger, hej, du kan prata med gud på svenska, när du vill och utan att finansiera korståg i östern så säger du, nej tack, det är bra, jag sitter kvar här i min gödselstack i småland och hoppas att det ska finnas utrymme i budgeten för the wire även efter playa del sol och snapphanar.

#4 - - Annika:

Det är väl det, jag gillar att vara en träl.

#5 - - Tatti:

Såg just klart avsnitt nio säsong 4 av The Wire, oh mama.

#6 - - CM:

Du är Den Nöjde Slaven. Masah good to you?

#7 - - Tatti:

Jag gillar egentligen också trällivet men ibland orkar man faktiskt inte vänta. Jag håller också Sopranos och The Wire som de främsta serierna, även Deadwood.

#8 - - max:

Utmärkt att folk kollar på i narkotikans spår. Hade varit gjutet att få igång en diskussion. Hur fattig e inte Brother Mouzon?

#9 - - Annika:

Han är väl det enda keffa och otrovärdiga i en annars helt fantastisk serie.

#10 - - Hodden:

Den allra bästa Kramerscenen är nog annars när han stormar in i Jerrys kök, stegar fram till kylskåpet, drar upp det, inspekterar innehållet och sedan blir hysteriskt rädd när kylskåpsdörren slår i köksbänken.