Jag var lite besviken på Clipse-skivan jag först hörde den för tre månader sen. Tyckte att den var för monotont hård osv. Men jag måste göra offentlig avbön: den är faktisk fantastisk. Jag såg med armarna i kors på Neptunes försök att än en gång uppdatera "Sucker MC's" till moderna sparsmakade beats. Grejen är, vilket blir uppenbart efter ett antal lyssningar, att de faktiskt lyckades. Det är inte krystat, det är off the hizzle när de har en massa asiatisk percussion i "Wamp wamp" och grisiga distade gitarrer i "Dirty money". "Keys open doors" med spökkörerna och de Colleen-liknande klirrande leksaksljuden. "Ain't cha" är faktiskt inte "Pass the curvoisier" för femtielfte gången, utan använder akustisk gitarr på ett genuint uppfriskande sätt.  "Mr Me Too" har ett beat som låter som om "Work it" handtvättats i poolen på ett kärnfraktverk. Och inte minst: Pusha T och Malice är faktiskt väldigt underhållande som rappare. Det är så gulligt att de är bröder också. Och "Nightmares"... jag kan lyssna på den minst tusen gånger till.

Enda problemet med skivan är att den är så kompakt. Som outspätt kokain. Oavsett hur bra det är i små doser så pallar man inte att höra allt från början till slut, peppen försvinner liksom. Neptunes har fått ta emot en del kritik genom åren för att de aldrig lyckats få till ett album som är bra rakt igenom. Men jag tror att det hela handlar om att Neptunes-låtar är så uppenbart klubbiga (med några undantag) att man bara inte orkar höra ett helt album med bara såna, hur bra de än är. Med det sagt: "Hell hath no fury" är bättre än både "Kaleidoscope", "Lord willin" och "Clones".


En helt annan sak (och det bygger på någon annans erfarenheter än mina egna): vad är grejen med yoga som inte är styrkeyoga? De tar ens pengar och man blir inte ens svettig? Och sen snackar de om "inre frid"?? När jag tränar så vill jag inte ha inre frid, jag vill ha yttre resultat. Solhälsning... you can stick your solhälsning where the sun don't shine.
#1 - - Åsa Persson:

Eh, Nico. Yoga har inget med inre frid att göra, man blir snygg av övningarna de har bara dolt dem i ett fridsbuskap.

#2 - - Klas:

Snälla, släpp "peppen". Verkligen ett formidabelt uttjatat (och astrist) uttryck.

#3 - - Annika:

Blir man snygg? Ärligt? I och för sig, det är gött att vara vig. Smidighet är snyggt. Men tänk om man är fet? En tjock sak som kan gå ner i spagat? I don't know alltså.

#4 - - slim:

äh, peppen is the shit.

#5 - - koff:

Clipse-skivan ÄR jävligt bra, men Keys open doors måste vara en av de keffaste låtar jag har hört på sjukt länge.

#6 - - Annika:

Ki's open doors! Ki's open doors! Kilovis med kokain öppnar dörrar. Hur kan du fronta?

#7 - - koff:

Jag vet inte riktigt, men antagligen har det att göra med att beatet ger mig vinterkräksjukan. Knarkromantik är alltid kul, dåliga neptunes-beat är det inte.

#8 - - Åsa:

I och för sig är många äldre som yogat länge ändå tjocka. Men om man är halvsmal blir man smalare - mer trimmad i alla fall.

#9 - - Annika:

Alltså är yoga bara icing on the cake. Ge mig tre år på Friskis till, sen är jag redo.