Vårens roligaste beef är inte den mellan Cam och 50 Cent, utan den mellan Timbaland och Scott Storch, och det är tack vare Youtube. Resumé: Timbaland rappade "I'm a real producer, you just a piano man" på singeln "Give it to me". Scott Storch - som spelade piano på Dr Dre-låtar innan han själv blev producent - kände sig träffad och gjorde en låt tillsammans med rapparen Nox, "Built like that", som dissar Timbaland. I den fantastiskt underhållande videon till den låten rappar den klena Scott, iförd kostym och stora solglasögon, omgiven av en bunch whiggers. Han röker cigarr, åker bil på natten och spelar biljard, haha! Det ser ut som en lowlife-tönt från White Rapper Show, men det här är en kille som är typ miljonär! Hur han kan sätta sitt rykte på spel sådär är bortom min fattning.

I slutet av låten kallar Nox Timbaland för "nigga", vilket fick Timbalands kompis D.O.E. att riktigt tända till, eftersom han trodde det var Scott som sa det laddade ordet. "I heard you call Tim a nigga?! Racist! I think we got a new Kramer, y'all" rappar han i sin låt "Piano man", som verkligen dissar Scott Storch och Nox. Videon till den här låten är också underbar - som en antites till Scott Storch nyrika fånigheter hänger D.O.E. i ett vintrigt Queens med en hel posse bakom sig, Black Moon-style. De hittar på en ny dans också - piano man-dansen, som går ut på att man spelar luftpiano med båda händerna. Ganska kul faktiskt.

D.O.E., som utan tvekan rappar bäst av alla inblandade i den här beefen, kallar Nox för "a reggaeton artist", en förolämpning som intressant nog verkar ha passerat "faggot" som det värsta man kan kalla någon. Nox svarar i alla fall med låten "1st degree murder" som givetvis är the easy way out - om man inte kan knäcka motståndaren med fyndigare rim, så kan man i alla fall köra med the good ol' dödshot. Men den låten är lika överflödig som Jay-Z:s "Super ugly" var en gång i tiden. Timbaland och D.O.E. vann den här beefen.


http://www.youtube.com/watch?v=Yei5jFdyCFo
Timbaland ft Nelly Furtado & Justin Timberlake - Give it to me

http://www.youtube.com/watch?v=1l66lVMNvSM
Scott Storch ft Nox - Built like that

http://www.youtube.com/watch?v=ggEDhRiaBkI
D.O.E. - Piano man

http://www.youtube.com/watch?v=_iBI9HPJtbs
Nox - 1st degree murder
#1 - - P:

Shit vad Scott Storch-videon ser ut som att den ska explodera i en budgetporrfilm vilken sekund som helst. Taskiga färger, taffligt kamera-arbete, half-assed kulisser, uttråkade generiskt snygga tjejer, och lite nouveau riche-stilistik...härligt!

#2 - - Anonym:

Annars är ju här ett specialistämne för dig; varför sparar Timbaland sina lökigaste låtar till sig själv?

#3 - - Annika:

Äh, det håller jag inte helt med om.

#4 - - P:

Det var jag som skrev den andra kommentaren också.

Okej, jag vet att i dina ögon kan Timbo aldrig göra fel. Men den här Justin och Nelly F-låten var verkligen sjukt generisk, och jag kan på rak arm knappt minnas en enda solo-Timbaland låt.

Varför är inte, typ, Promiscuous Timbaland feat. Nelly Furtado istället för på andra hållet? Försöker han hålla sin solokarriär som en hemlighet, och medvetet undvika släppa hits?

#5 - - Annika:

Det handlar väl om vinstmaximering. En skiva säljer mer om det är en stor artist som Nelly Furtado som headlinar, och inte en kille som hukar framför datorer i en muggig studio 23 timmar om dygnet och aldrig gjort sig känd för att vara bildskön. Men jag håller med, just Promiscuous är faktiskt mer Timbo än Nell-o.

#6 - - CM:

Men Dre har fått en hyfsad solokarriär trots att alla han känner är coolare och rappar bättre. Och Puffy behöver jag väl inte ens nämna. Antingen vet man sin plats, som Primo, eller så ändrar man målmedvetet
på sin roll som ovan nämnda skojare. Timbaland vet kanske inte riktigt vad han vill?

#7 - - Annika:

Fast Primo är väl en rätt stor hora han med. Nästa blogginlägg kommer handla om videon till "better than i've ever been" där han solar sig in the limelight så mycket som han bara kan. (Hur mycket light det nu är i den grottliknande D&D-studion.)

#8 - - Henrik:

Producenter som kan rappa:

RZA
Cee-Loo
Big Boi
Missy

kommer inte på fler på rak arm.

#9 - - Annika:

Kan Missy producera?

#10 - - Henrik:

Hon proddade de flesta låtarna på sin senaste platta. Inte lika bra som Timbo, men hur många ar det?

#11 - - Anonym:

havoc

#12 - - Annika:

Havoc rappar typ aldrig längre! Jag fattar inte varför! Han var så grym på The Infamous.

#13 - - CM:

Skulle precis fraga vart han har tagit vagen. Havoc ar ju battre an Prodigy som verkar vara all that just nu.